Diskusjon:Sven O. Høiby

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Språkvask[rediger kilde]

Inntil Bruker:193.212.51.164 eller andre tilkjennegir hva som er av språklige problemer, antas språkvask-merket å være innsatt for å provosere. Fjernes. - OleLukkeøye 25. mai 2005 kl.09:33 (UTC)

Diskusjon om sletting vs forbedring[rediger kilde]

FRA SLETTING:

Begrunnelse: Artikkelen er sterkt i strid med Neutral point of view prinsippet. Artikkelen er ensidig fordi den konsentrerer seg om den delen av hans liv som er gjort kjent gjennom diverse kolørt presse i deres kommersielle hensikt. Personen har hatt et liv før 2001 og han har et liv etter 2001 som representerer andre sider enn det som kommer fram her, sider som er lite kjent fordi den nevnte pressen kun tjener sin egen profits hensikt. Påstanden om at han ikke skulle ha kontakt med sin datter kan ikke verifiseres og tilhører privatlivets sfære, det samme gjelder hans signaturvaner. Artikkelen her motstreber Wikipediaens mål om seriøsitet.

Det viktigste argument for sletting er at personen ikke på noen måte har oppfylt normale kriteria for en artikkel her, mangler det skriftlige kriteria? Den siden ved han som kan være interessant fra et leksikalt synspunkt er at han er far til Kronprinsessen. Det kan eventuelt dekkes ved den enkle innføringen: Sven Olav Bjarte Høiby (født 1936) er en pensjonert journalist, reklamemann og forlegger. Høiby er far til kronprinsesse Mette-Marit av Norge og morfar til Marius Borg Høiby og prinsesse Ingrid Alexandra.

Historikken for denne artikkelen dokumenterer hvordan sterkt subjektive nedlatende formuleringer om personen det gjelder er plassert inn i artikkelen. Det står i et underlig lys målt mot idealet uttrykt i en:Wikipedia:Policies_and_guidelines 195.159.177.128 8. mai 2005 kl.12:35 (UTC)

Behold. Han har selv valgt å være en offentlig person, og artikkelen er helt grei slik den står nå. --–Duffman 8. mai 2005 kl.15:28 (UTC)
Enig med Duffman i at Høiby er en offentlig person og bør ha en plass her. Derfor Behold, men jeg vil legge til at jeg synes artikkelen bør forbedres vesentlig. Bengt Olav Olsen 13. mai 2005 kl.10:07 (UTC)

Beholdt. --–Duffman 21. mai 2005 kl.17:23 (UTC)

Enig i at en forbedret versjon bør ligge her slik som Bengt Olav Olsen foreslår. Det ville vært kjempefint om mange flere bidragsytere utenom de som opprinnelig utformet artikkelen tok et tak og brakte kvaliteten videre. Jeg har forsøkt med et første skritt, men synes at denne artikkelen, som alle andre i wikipedia, bør utformes ut fra et bredest mulig ståsted og ikke på grunnlag av et minste felles konsens. I det første «forbedringsforslaget» som selvfølgelig ikke er mer objektivt enn tidligere versjon, har jeg bevisst utelatt navnene på Høibys første og andre kone. Jeg prøvde da å vurdere om de hadde offentlig interesse sett fra et nøkternt seriøst synspunkt. Høibys første kone ligger i en «gråsone», mener jeg, fordi hun har hatt en offisiell oppgave knyttet til kongefamilien. Hans andre kone har ikke oppnådd spesiell offentlig anerkjennelse, slik jeg ser det. En av de få tidligere bidragsyterne mener det motsatte, og synes i tillegg det er relevant for wikipediaen at hun en gang i livet skal ha strippet. Jeg bøyer meg for det synspunktet, og synes det skal og må stå slik når vedkommende mener det er viktig for denne artikkelen.

Jeg tror likevel eksemplet med denne artikkelen reiser et par prinsipielle sider som folk bør reflektere over: Hvilke kriterier gjelder for at en person skal ha sin artikkel her? Se og personverndiskusjonen lenger ned, sitat derfra: Wikipedia bør være et oppslagsverk med faktaopplysninger og ikke som dagspressen være avhengige av å henge ut personer som «Godt stoff» for å trekke lesere til siden. M.a.o. arenaen sladder overlates til sladrepressen. Et annet prinsipielt spørsmål gjelder wikipediaens objektivitet sett ut fra flere artikler samlet. I slutten av januar 2004 var jeg på søk etter stoff om kronprinsessen i.f.m. fødselen. Det så ikke særlig seriøst ut det som var å finne. Altså: de norskspråklige wikipediane bør ikke kunne tolkes som arena for propaganda mot den norske forfatningen selv om samtlige bidragsytere i hele sitt hjerte er republikanere.

For å ta MM-artikkelen med det samme: En overordnet begrunnelse for å unngå negativ ensidig framstilling av enkeltpersoner er igjen hensynet til personvern og i dette tilfellet spesielt hensynet til kronprinsessens sønn. Det kan vurderes å opprette en helt ny artikkel Monarkiet i Norge som tar for seg det norske monarkiets historie, bakgrunn, stilling i dagens samfunn, og samtidig trekke inn diskusjoner om hvilken standard, bakgrunn og fortid det kreves av borgelige som giftes inn i kongefamilien og hva slags reaksjoner som har kommet til offentlig uttrykk i Norge. Uten samtidig være utsatt for beskyldninger om å bære til torgs sladder og rykter om enkeltpersoner. Noe av innholdet i tidligere versjoner av MM-artikkelen kan da eventuelt trekkes inn i den nye artikkelen om Monarkiet i Norge. OleLukkeøye 28. mai 2005 kl.07:03 (UTC)

Til slutt observerer jeg at bidragsyteren Dufffman, som også var en av de få opprinnelige bidragsytere på artikkelen, nå i sin wikifiseringsiver river med seg innlagte linker til f.eks. underholdning. Spørsmålet er om det er noe offisielt vedtak om at det ikke skal brukes offisielle tiltaleformer som Hans Kongelige Høyhet HKH på kongelige personer personer i wikipediaen slik som Duffman indikerer med sin redigering. Jeg legger da samtidig merke til at Google gir tilslag på ca 300 forekomster av Hans Eminense innen no.wikipedia.org. OleLukkeøye 28. mai 2005 kl.09:48 (UTC)

Dette er tidligere vedtatt, ja. Konklusjonen var vel at enten må vi ha med tiltaleform for alle eller ingen, og da blir det for komplisert å ha med tiltaleform for alle (f.eks. tiltales Tony Blair The Right Honourable). Det ble i stedet opprettet en oversikt på Tiltaleform. --–Duffman 28. mai 2005 kl.10:09 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sven O. Høiby. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. okt. 2018 kl. 10:16 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sven O. Høiby. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jun. 2023 kl. 10:25 (CEST)[svar]