Diskusjon:Svart svane-teorien

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Cygne noir. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jul. 2018 kl. 05:31 (CEST)[svar]

Formulering og forklaring[rediger kilde]

Denne artikkelen er ikke så enkel å forstå slik teksten står nå. Jeg vet ikke om teori er den beste beskrivelsen av Talebs poeng, og det er vel hans framstilling som bør være hovedpoenget i artikkelen (at Popper dukker opp gjør det litt uklart, selv om han også brukte eksempelet med svanene for å illustrere sitt eget vitenskapsteoretiske poeng). Vil en ny åpningssetning kunne hjelpe? Jeg foreslår noe i retning av:

Svarte svaner er en metafor benyttet av Nassim Nicholas Taleb for å beskrive uforutsigbare hendelser som har svært lav sannsynlighet for å inntreffe, men som har dramatiske konsekvenser.

De to første av de tre kulepunktene er også svært vanskelig å få tak på og kunne med fordel vært omformulert. – Ordensherre (diskusjon) 16. sep. 2018 kl. 10:39 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Svart svane-teorien. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. mar. 2021 kl. 04:07 (CET)[svar]