Diskusjon:Subprime-krisen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne krisen gjelder ikke bare for 2008, men har sine røtter helt tilbake til 2006. I tillegg er den ikke over, så for alt vi vet kan den vare lenger enn 2008. Med andre ord er det feil å oppgi (et bestemt) årstall i tittelen. Mvh Tpb 27. mar 2008 kl. 23:32 (CET)

Helt enig. Artikkel er nok basert på denne en:2007_Subprime_mortgage_financial_crisis som redircter til en:Subprime mortgage crisis. nsaa 28. mar 2008 kl. 00:00 (CET)

Subprime[rediger kilde]

"Subprime"? Hva for et ord er det? Bør det ikke tilpasses norsk?

Vår anonyme venn er inne på noe - men jeg aner at oversettelsen knapt finnes i noen lærebok en gang. Da blir vi ord-skapere her, og det bør vi ikke. Jeg tror mere på en boks med begrepsforklaringer og definisjoner som kan legges inn i flere av artiklene rundt temaet. Jeg har eksperimentert med en slik i Carnac og andre megalittrelaterte artikler, og tror det kan hjelpe på forståelse av hva er hva. «Mekanikken» i boksen var grei også for en amatør som meg. I verste fall blir det litt smør på flesk. Bjørn som tegner 4. okt 2008 kl. 14:04 (CEST)

Lenken subprime-krisen er nå feilaktig omdirigert til subprime og ikke subprime-lånekrisen. Dette skal jeg gjerne fikse, men først vil jeg foreslå en endring av artikkelnavnet her. «Subprime-lånekrisen» er riktignok mer beskrivende enn «Subprime-krisen», men betegnelsen er svært lite brukt og klinger heller ikke særlig bra. Jeg har uten unntak hørt (og selv brukt) sistnevnte betegnelse og foreslår derfor at vi flytter artikkelen. Noen motforestillinger? Mvh Tpb 20. jul 2009 kl. 23:17 (CEST)
Flyttet. Mvh Tpb 22. jul 2009 kl. 22:59 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Subprime-krisen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2017 kl. 05:57 (CEST)[svar]