Diskusjon:Strandgata (Oslo)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette kan umulig være bydel St. Hanshaugen???? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.212.16.64 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Strandgata ligger i bydel St. Hanshaugen, jf. [1]. --Anglus 19. feb 2007 kl. 22:31 (CET)
Jeg ser det står skrevet i referansen du oppfører, men jeg har bodd i Oslo i titalls år, og kan ikke med min beste vilje fatte at ei gate som går mot Jernbanetorget skal ligge i bydel St. Hanshaugen. Her må det være noe feil.
Til nå har adresselisten hos kommunens nettsted1 vært brukt som grunnlag av noen av de som redigerer gateartikler. I denne listen er det gjort den feilen at område/bydel Sentrum (bydel 16) er kategorisert som Bydel St. Hanshaugen, fordi St. Hh leverer tjenester til beboerne i Sentrum. Etter at jeg har hatt kontakt med de som har ansvar for listen er nå denne tatt vekk fra hovedsiden / A-Å på kommunens nettsted, og det som er tilgjengelig er 2 (velges fra A-Å / Adresseliste fra kommunens hovedside). Der er gater og plasser riktig kategorisert, ved at 16 Sentrum er brukt på det som ligger i Sentrum (deriblant selvfølgelig Strandgata). Alle bør kategorisere etter den riktige, slik at vi ikke forvirrer leserne. Flott om folk omkategoriserer det hver og en ser som er feil. Husk at mange gater ligger både i Sentrum og en av bydelene. Helge Høifødt 19. feb 2007 kl. 23:08 (CET)
Hvorfor brukes de administrative bydelene som referanse for beliggenheten? Dette er en inndeling som er relativt ny, og som har skiftet flere ganger. For innfødte Oslo-folk har den ingen annen betydning enn det som har med trygdekontoret å gjøre. Bydelene har ofte uhistoriske navn og ulogiske grenser de færreste kjenner. Oslo har gamle bydelsnavn (strøk) som alle innfødte kjenner, og som innflyttere bør lære. -- Lucidor 10. jul 2008 kl. 00:25 (CEST)
For å tydeliggjøre bør både administrative (nye) betegnelser og de etablerte tas inn i artiklene om Oslo. Strukturrasjonalisering, i den grad det skjer, er et pennestrøk (ny datafil) administrativt, men en langsom prosess i våre hoder. 91 10. jul 2008 kl. 00:35 (CEST)