Diskusjon:Statsbankerott

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Salmonsens 1927 = Wikipedia 2015[rediger kilde]

Salmonsens 1927 Wikipedia 2015
Dette kan vise sig ved, at den ikke indløser Sedler, som den har udstedt, at den ikke betaler Renter af sine Statsobligationer, tvangskonverterer disse ell. foretager andre ensidige Ændringer i Laanevilkaarene. Dette kan vise seg ved at den ikke innløser pengesedler som den har utstedt, at den ikke betaler skyldige renter og avdrag på statsgjeld, tvangskonverterer statsobligasjoner eller foretar andre ensidige endringer i lånevilkårene.
S. kan enten bestaa i en gennem kortere ell. længere Tid praktiseret Tilsidesættelse af indgaaede Forpligtelser ell. i en definitiv Beslutning, hvorved Staten erklærer sin Gæld for bortfalden ell. reduceret i et vist Forhold. Statsbankerott kan enten bestå i en gjennom kortere eller lengre tid praktisert tilsidesettelse av inngåtte forpliktelser eller i en definitiv beslutning hvorved staten erklærer sin gjeld for bortfalt eller redusert i et visst forhold.
En saadan Reduktion vil som oftest danne Afslutningen paa en Periode, i hvilken Staten faktisk har været ude af Stand til at opfylde sine Forpligtelser. En sådan reduksjon vil som oftest danne avslutningen på en periode i hvilken staten faktisk har vært ute av stand til å oppfylle sine forpliktelser.
I saa Fald medfører S. som Regel ikke nogen yderligere Forringelse af Kreditorernes Stilling, ja ofte vil den endda bevirke, at disse nu faar noget i St f. slet intet. I så fall medfører statsbankerott som regel ikke noen ytterligere forringelse av kreditorenes stilling, ja ofte vil den enda bevirke at disse nå får noe i stedet for ingenting.
Men det, der alligevel karakteriserer Akten som en Bankerot, er Konstateringen af, at Staten nu uigenkaldelig erklærer, at ethvert Forsøg paa atter at bringe Forholdene paa Fode er opgivet. Men det som allikevel karakteriserer akten som en bankerott, er konstateringen av at staten nå ugjenkallelig erklærer at ethvert forsøk på atter å bringe forholdene på fote er oppgitt.

Oversatt sitat = anførselstegn. Salmonsens 1927 = Wikipedia 2015. Artiklen burde baseres på noe nyere.