Diskusjon:Sporveksel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tidligere slettet[rediger kilde]

Da jeg begynte på denne artikkelen ble det oppgitt som en advarsel at en artikkel med samme navn var slettet tidligere. Begrunnelsen for slettingen var ikke oppgitt (muligens at den var en stubb, men er det noen god begrunnelse for sletting?) og den henvisningen til KEN som var gjort, gav ingen fornuftig informasjon. Jeg håper ikke artikkelen blir slettet denne gangen, og synes det er en svakhet at ikke slik sletting begrunnes eller forklares. --Svein Sando 23. nov 2011 kl. 09:56 (CET)

Den artikkelen som var slettet var pga det var en "sub-stubb", dvs at det ikke engang var nok informasjon i artikkelen til at det kan kalles en stubb. Stubber kan vi beholde, men substubber blir dømt til å være for små, slik at det er bedre å starte artikkelen på nytt. Logikken bak løsningen kan alltids diskuteres, men slik er det ihvertfall. Innholdet i artikkelen som ble slettet var "innretning som gjør det mulig å kjøre rullende materiell fra et spor til et annet". Ditt bidrag er MYE bedre enn dette. Tusen takk! -- Hans-Petter 23. nov 2011 kl. 10:07 (CET)

Bildeplasseringstvang?[rediger kilde]

Da jeg startet denne artikkelen i dag la jeg inn et bilde rett under definisjonen, men i full størrelse (som ikke var så stor) og til venstre i teksten. Bildet er illustrativt for hele sartikkelen innhold, og jeg henviste til den flere steder med "bildet over" o.l. Ved to anledninger i dag ble bildet etterpå flyttet til høyre og som en thumbnail. De som flyttet bildet tok ikke eller bare delvis hensyn til at det var tekst som henviste til en plassering av bildet på et bestemt sted på siden, slik at disse tekstene dermed ble litt misvisende. Derfor spør jeg generelt: Er det slik at man på Wikipedia ikke tillater at bilder skal brukes i full størrelse og at den må stå som thumbnail til høyre? --Svein Sando 23. nov 2011 kl. 22:43 (CET)

Det står noe om dette på Wikipedia:Stilmanual#Bilder og bildetekster, og slik jeg leser den rett sier den intet om at bilder settes til høyre, selv om dette kan se ryddigere ut. Alternativt kan du også bruke attributtet «center» for å plassere bilder som et slags vindu mellom avsnittsoverskrifter og brødteksen. Se en:Richard Nixon for et eksempel på hvordan dette kan gjøres. --Eisfbnore {diskbidrag} 23. nov 2011 kl. 22:48 (CET)