Diskusjon:Sperma

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mangelsykdommer[rediger kilde]

er det dokumentert at en kan få mangelsykdommer pga tapt magnesium ved ejukalasjon?
PSSST Du kan undertegne dine innlegg på diskusjonssider ved å skrive 4 tilder etter hverandre, slik: ~~~~

Den setningen er skrevet av en anonym bruker den 29. juli. Den samme anonyme brukerip'en har gjort seriøse redigeringer på 2 andebyfigurer den 9. juli. Det er ingen garanti for at personen bak ip'en er den samme den 9. juli og den 29. juli, samt at det virker noe tvilsomt at denne ip'en ikke har gjort noen annen form for redigering. Den engelske artikkelen Semen skriver at:
« A typical ejaculation can contain up to 5 mg of zinc. Zinc serves to help to stabilize the DNA containing chromatin in the sperm cells. A zinc deficiency may result in lowered fertility because of increased sperm fragility. Zinc deficiency can also adversely affect spermatogenesis.»
Denne setningen er jeg ikke helt 100% klar for å oversette, men det er mulig det står noe veldig likt det den anonyme brukeren skrev i den norske versjonen. Den engelske diskusjonssiden har ikke nevnt dette avsnittet. Den svenske artikkelen Sperma har intet innhold om slike mangelsykdommer, og jeg greier ikke å finne noe slikt i den tyske artikkelen heller. OPus- (mld, film) 26. sep 2005 kl.06:02 (UTC)

Litt klossete språk?[rediger kilde]

(...) utgjør 'befruktningsenheten hos individer av hannkjønn. Jeg synes dette låter litt konstruert og unorsk, og kan nok uttrykkes enklere og klarere. Er det noen som vil omformulere og forbedre? Wolfmann 18. nov 2006 kl. 11:37 (CET)

Fletting[rediger kilde]

Kan de(n) som ønsker fletting, begrunne dette? Sæd (sperma) er jo ikke det samme som sædceller (spermier), selv om sæd inneholder sædceller. Hanno 21. feb 2009 kl. 20:41 (CET)

Siden jeg lette det frem, og andre kanskje ønsker å gjøre det samme: Diff av forslaget. Ingen redigeringskommentar; ingen kommentar i kilden. Artiklene har videre hver sin samling iw-lenker. Jeg må også si meg skeptisk til dette forslaget. — the Sidhekin (d) 21. feb 2009 kl. 20:54 (CET)
Da fjerner vi flettemerkingen. --Finn Bjørklid 29. jul 2011 kl. 00:29 (CEST)

Norrønt språk[rediger kilde]

Var det et annet ord i Norge enn «sæd», som var det vanligste i norrønt språk? --Hjerneiling (diskusjon) 30. jan. 2015 kl. 15:08 (CET)