Diskusjon:Spenningsfall

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen mener vel å omhande ledningsmotstand? Den er isåfall uttrykt ved

R=((rho)*l))/A ? 

Vennlig hilsen --Tor Stein 14. mar 2006 kl.16:02 (UTC)

Rett formel[rediger kilde]

Det er ikke ledningsmotstand som blir rekna ut her, det er antall spenning (volt) som går tapt. Og det avhenger hvor lang lederen er hvor tykk den er og ikke minst hva den er laget av.

Ok, men hvor måles faseforskyvningen og hvordan fremkommer sqrt (3)?
Det er fint om formelen ledsages av en modell som beskriver sammenhengene, og gjerne hvordan formelen er utledet. Kan man si at den er allmengyldig, eller er det forhold som virker inn på presisjonen./ Vennlig hilsen --Tor Stein 14. mar 2006 kl.20:10 (UTC)
Uansett, spenningsfall er et mer generelt begrep enn det sies her. Det oppstår spenningsfall i enhver strømleder som påtrykkes spenning. I en varmeovn er gjerne spenningsfallet 230V. Handler artikkelen om uønsket spenningsfall som oppstår ved transport av elektrisk energi? ZorroIII 14. mar 2006 kl.21:27 (UTC)
Artikkelen burde vel antakelig hett noe slikt som "Overføringstap i strømnett", som du er inne på ZorroIII. Jeg tror vi aner at det er temaet her? Isåfall er det vel strengt tatt energitapet som er problemet; og det bør antakelig omtales i artikkelen? Det ser ut som liten pi er brukt for ledningsevne; Er det ikke liten rho som er symbolet?/Hilsen --Tor Stein 14. mar 2006 kl.21:31 (UTC) som stadig lurer litt på denne ...

Det er nok uønsket spenningsfall som er ment her ja... eller det spenningsfallet som forekommer "over en leder" og det er rho symbolet som skal brukes, helt klart.. er ikke helt sikker på hva roten av tre betyr, kanskje noe med trefase og hva som skal gjørest ved tofase det hvet jeg ikke. Faseforskyvningen bestemmes av belastingen, en motor kan f.eks ha sos phi på 0,80, og da e det 80% av effekten som er aktiv, resten er reaktiv. Kan samenlignes med et glass med øl, der øl'et er det asktive som gir virkning, mens skummet er den reaktive som vi ikke øsnker.

Takk! Det betyr at en ren ohmsk last (faseforskyvining 0 grader) faller vinkelleddet bort. Men slik det står nå blir da U=R*I*sqrt(3)???/--Tor Stein 14. mar 2006 kl.21:42 (UTC) (undrende)

I ren ohmsk last faller fseforskyvingen bort, eller den blir 1. --Laksen 14. mar 2006 kl.21:53 (UTC)


Formelen tar hensyn til spenningstapet over alle tre lederne i et trefasenett. For enfase blir formelen:

Lengden er lengden av 1 leder, ikke samlet lengde. Derfor ganges det med 2 i denne formelen.

ZorroIII 18. mar 2006 kl.10:38 (UTC)