Diskusjon:Sosialisering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

22. feb 2008 kl. 13:45 (CET)22. feb 2008 kl. 13:45 (CET)22. feb 2008 kl. 13:45 (CET)~tt== Empowerment ==

Her er min definisjon av ordet Empowerment og brukt innen psyko - sosiale forhold. Jeg har valgt å dele opp ordet slik, og gitt det følgende innhold:

EM:Empati betyr evne til innlevelse og forståelse av andre mennesker. Det betyr ikke at man nødvendigvis er enig med andre mennesker, men at man kan forstå dem, hva gjelder følelser og handlinger; evnen til å se en situasjon fra et annet menneskes synsvinkel ut i fra dette menneskes forutsetninger og opphav. Ny forskning viser at til og med et år gamle spedbarn har en enklere form for empati

Power:Kraft/Makt: Menneskers sjanse til å sette gjennom sin egen vilje i det sosiale samkvem, og det selv om andre deltakere i det kollektive liv skulle gjøre motstand"

Ment: Mental:av lat. mens, sjel, sinn, tanke), som angår sjelen, sinnet; sjelelig, åndelig; psykisk.mentalhygiene, sjelelig hygiene, arbeid for sinnets helse.

Konklusjon: Em power ment (Empati - power - Mental) = Empowerment i denne forstand brukt til å gi mennesker muligheter til egenutvikling uten autoritære stengsler.


tore toender,Norway

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sosialisering. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 17:45 (CEST)