Diskusjon:Solveig Heilo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kilder: metode[rediger kilde]

Hei, jeg ser du forsøker å lære meg hvordan kilder skal noteres i Solveig Heilo. Må kildeinfoen alltid listes stablet som i endringene du gjorde, eller kan jeg fremdeles skrive dem i linje, og kun de som faktisk er benyttet, bare jeg bytter til norsk språk? Er feil metode forresten med å svekke artikkelen i seg selv som godkjennbar av WP? Jeg lurer også på om du har innspill i forhold til forsøket mitt på opprydning, om artikkelen nå er mindre "CV-aktig". Mvh trudebm (diskusjon) 29. okt. 2015 kl. 15:39 (CET)

Hei trudebm, flyttet det du skrev hit, er bedre å ta det her, så kan andre også komme med innspill. Det er en rekke måter å sette det opp på og den du benyttet er ikke feil, det jeg gjorde var mer en «fornorsking» av malen. Skal jobbe meg gjennom artikkelen, men tar noe tid da jeg er på jobb og må ta en del andre saker også. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 29. okt. 2015 kl. 15:53 (CET)

Da er det følgende endringer (et par andre og jeg har bidratt)

https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Solveig_Heilo&type=revision&diff=14874391&oldid=14870668

Endring til norsk mal for referanse gjorde jeg da jeg ville prøve å få til mer utfyllende informasjon, dvs. både artikkel og nettsted og det antok jeg var enklere med å legge inn norsk mal. Men malen du hadde benyttet var grei nok, så det er mer en smakssak. I tillegg har jeg gjort noe formatering, lagt inn «norske anførselstegn» og erstattet nettside med nettsted, bylinemal osv. Jeg synes også engelsk mal for artist bør endres til norsk mal. Når det er gjort så synes jeg det er kommet et godt stykke på vei, men Orland som har lagt på malen opprydding bør se på artikkelen og si hva han synes. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 29. okt. 2015 kl. 17:09 (CET)

Et spørsmål til angående kilder: Er det forskjell på hvilken informasjon man henter i personens egne opplysninger, altså det som nødvendigvis vil bli en kontroversiell kilde? Skiller man for eksempel mellom tørre faktaopplysninger som kanskje ikke kan hentes andre steder, og ubeskjedne selvbiografier? Eller er slike kilder uansett uønsket? --trudebm (diskusjon) 30. okt. 2015 kl. 11:34 (CET)
Ukontroversielle opplysninger av type hvilke år man studerte hvor kan godt belegges med CV på egen hjemmeside eller LinkedIn-side. Rangeringer og vurderinger bør man hente annensteds, fra såkalt gode kilder. Mvh M O Haugen (diskusjon) 30. okt. 2015 kl. 12:44 (CET)

et par spørsmål[rediger kilde]

Er hun også kjent som Sol – uten Heilo, eller også kjent som Sol Heilo? Litt uklart. Ang. Buskerud folkehøgskole: Man regnes som elev, ikke student, så lenge man går på folkehøgskole. Jeg endret ikke teksten, for jeg fant ikke ut hvilke linjer disse fagene hører inn under. Noen andre som føler seg kallet? Kjersti L. (diskusjon) 29. okt. 2015 kl. 21:19 (CET)

Litt usikker på hva som vil bli rett navn. Det hun er mest kjent for er Katzenjammer, og der har hun til alt overmål vært kjent som Sol Katzenjammer, eller bare Sol. Men er enig i reaksjonen din, Sol Heilo føles rett for meg også. Ser på F-høgskolenes hjemmeside at «Foto» hører innunder «Media og kommunikasjon», mens «Teater, drama, revy, musikal» hører innunder «Musikk, scene og teater» - var det det du mente? Men får opp kryssbokser, og det ser ut som om man rett og slett plukker enkeltfag. Pluss at dette vel forandrer seg fra år til år - og hvis vi skal endre fagene; hvordan finne kilder? Tenker du f. eks. å bytte "studerte" med "gikk"? --trudebm (diskusjon) 30. okt. 2015 kl. 10:59 (CET)
Wikipedia-standard er å bruke etternavn på den biograferte personen. Dette gir en nøkterne, leksikalske stilen. --Mvh Erik d.y. 30. okt. 2015 kl. 11:17 (CET)
Ja, men vi snakker om et alias her, ikke hvilket navn hun skal omtales med. --trudebm (diskusjon) 30. okt. 2015 kl. 11:26 (CET)
Beklager, jeg stilte et spørsmål uten å sette siden på overvåkningslista, så jeg så aldri ditt spørsmål/svar. Ang. "også kjent som", så står det fortsatt at hun også er kjent som (bare) "Sol". Ang. folkehøyskolen: Det ser litt fjongere ut med "studerte", men det er ikke vanlig å kalle et år ved en folkehøyskole for et studium. Jeg endret formuleringen. Endre gjerne til "gikk", hvis det er bedre/riktigere. Kjersti L. (diskusjon) 31. okt. 2015 kl. 20:29 (CET)
Min tur å beklage, jeg fikk ikke med meg at du hadde svart heller! :) Syns "tok" fungerer helt fint, og føler jo uansett at hele artikkelen med tid og stunder kan få et løft ved å skrives om. Angående navnet endrer jeg det gjerne hvis dere som er kjent med hva som er rett og galt her inne mener Heilo bør med også i kallenavnet? Jeg er nok litt grønn ennå, og vegrer meg for å mene noe om jeg har rett i noe eller ei. Litt i hvert fall ;) --trudebm (diskusjon) 3. nov. 2015 kl. 18:02 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Solveig Heilo. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 17:00 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Solveig Heilo. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. sep. 2017 kl. 04:37 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Solveig Heilo. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jul. 2018 kl. 10:09 (CEST)