Diskusjon:Solmølle

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne "mølla" går under påvirkning av lys, ikke nødvendigvis fra sola. Finner ikke noen gode referanser til ordet "Solmølle" på norsk. Artikkelen bør kanskje flyttes til Lysmølle? Egentlig liker jeg ikke dette ordet heller siden innretningen ikke maler korn e.l., jfr diskusjon om vindmøller kontra vindturbiner, men det blir vel litt voldsom med lysturbin? Derfor synes jeg det beste artikkelnavnet er Crookes radiometer KjellG 9. okt 2008 kl. 12:09 (CEST)

Da jeg opprettet denne, hadde jeg (og andre jeg kjenner) alltid kalt instrumentet "solmølle". Også i den engelske artikkelen brukes "light mill". Men jeg ser jo at dette ordet ikke finnes i noen ordbok jeg har (f.eks bokmålsordlista eller clue), ei heller i SNL eller CAPLEX, mens radiometer finnes i alle. På esken på et jeg kjøpte i USA i forrige uke (med den gale forklaringen på virkemåten) står det RADIOMETER. Men jeg synes man kan beholde redirect på solmølle.hd 10. okt 2008 kl. 00:55 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Solmølle. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. sep. 2018 kl. 14:04 (CEST)[svar]