Diskusjon:Slovakia/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mähren[rediger kilde]

er ikke Mähren litt ekstremt, navnet har ikke vært i bruk siden andre verdenskrig... Og jeg mener å huske at det ikke var noen stor tysk minoritet der heller, sudetland og Danzig kan jeg forstå...

Profoss 23. apr 2004 kl.14:15 (UTC)

Det er litt ekstremt, ja. Når den historiske regionens navn nevnes uten parentes, og den nåværende nabostaten nevnes i parentes er det kanskje på sin plass å stryke "litt" også. Ynh 23. apr 2004 kl.15:22 (UTC)
Det er ikke ekstremt å bruke det faktiske navnet. Bøhmen og Mähren er de norske navnene på de to regionene Tsjekkia består av. Også på Språkrådets liste, såvidt jeg husker. De brukes hvertfall jevnlig av Aftenposten. Og om dere ser etter vil dere se at disse navnene, eller varianter av dem, er i bruk på de fleste europeiske språk. Mähren er rimeligvis mer presist enn å skrive Tsjekkia, da det er Mähren, og ikke Bøhmen, Slovakia grenser til. Wolfram 23. apr 2004 kl.16:27 (UTC)

Næringsveier[rediger kilde]

denne siden er passe bra i informasjon, men det er ikke stort med informasjon om næringsveier. vem er det som styrer denne siden egentlig?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.89.201.34 (diskusjon · bidrag) 27. feb 2006 kl. 15:23 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Grenser[rediger kilde]

Så Tsjekkia grenser til Bayern og Sachsen, tidligere DDR, og mer upresist til Tyskland? Dessuten var det offisielle navnet Morava, på 800-tallet Velká Morava (The Geat Moravian Empire), det bør respekteres. --Posp68 (diskusjon) 10. jul. 2014 kl. 22:00 (CEST)