Diskusjon:Slippstillverk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelbasis[rediger kilde]

Første utgave av artikkelen er basert på:


--Ohedland (diskusjon) 13. aug. 2014 kl. 23:10 (CEST)[svar]

Andre utgave av artikkelen er basert på:
Statens havarikommisjon for transport: RAPPORT JB 2011/03: "Rapport om jernbaneulykke med vognstamme i utilsiktet drift fra Alnabru til Sydhavna 24. mars 2010" Avgitt mars 2011 JB 2011/03 (Last ned rapport)
--Ohedland (diskusjon) 14. aug. 2014 kl. 03:54 (CEST)[svar]

Slipp og artikkelens originalintensjon[rediger kilde]

Utdrag fra Havarirapportens «DEFINISJONSLISTE»:

  • Sentralstillverk: “Kontrolltårn” på større jernbanestasjoner med samling av sikringsanlegg og med manøverplasser for overvåkning og sikring av togframføring
  • Slippstillverk: Sikringsanlegg som styrer skiftestasjonens sporbremsesystemer og skiftestillverk.
  • Skifting: Skifting utføres for å sette sammen vogner til tog, for å flytte materiell inne på et spor, for å flytte materiell fra et spor til et annet spor eller for å sette fra seg materiell. Skifting kan utføres ved at a) vogner som er tilkoplet trekkraftkjøretøy skyves eller trekkes, eller b) vogner som ikke er tilkoplet trekkraftkjøretøy ruller ved hjelp av egen tyngde ved slipping nedover et fall.

Det er mulig at begrepet slipp i slippstillverk innebærer at det kun gjelder stillverk for skiftestasjoner som har et skifteanlegg der «b) vogner som ikke er tilkoplet trekkraftkjøretøy ruller ved hjelp av egen tyngde ved slipping nedover et fall».

Hva er den korrekte betegnelsen på et skifteanlegg som skifter iht. definisjon b)? Den opprinnelige hensikten med artikkelen var å beskrive et slikt (gravitasjons)skifteanlegg (ref. * https://sv.wikipedia.org/wiki/Bang%C3%A5rd#Vallv.C3.A4xling*), ikke (kun) dets styringsanlegg.
--Ohedland (diskusjon) 14. aug. 2014 kl. 03:54 (CEST)[svar]


Alnabru sentralskiftestasjon (Alnabru S)[rediger kilde]

Statens havarikommisjon for transport: RAPPORT JB 2011/03: "Rapport om jernbaneulykke med vognstamme i utilsiktet drift fra Alnabru til Sydhavna 24. mars 2010" Avgitt mars 2011 JB 2011/03 (Last ned rapport) benytter begrepet "Alnabru sentralskiftestasjon" flere ganger inkl. på side 12 (mine uthevninger):

«Jernbaneanleggene på Alnabru består av Alnabru sentralskiftestasjon (Alnabru S) og Alnabru godsterminal (Alnabru G). Alnabru S er en sorteringsmaskin for godsvogner hvor godstog løses opp og settes sammen, mens Alnabru G er sporene hvor godsvognene lastes og losses.»
--Ohedland (diskusjon) 14. aug. 2014 kl. 02:49 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Slippstillverk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jul. 2017 kl. 05:42 (CEST)[svar]