Hopp til innhold

Diskusjon:Skulpturer i København

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi


Tycho Brahe[rediger kilde]

Han måtte med. Ler! Vil du ikke at han skal stå med de andre i Botanisk have? Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 23. sep 2010 kl. 20:28 (CEST)

Problemet er at jeg ikke er helt klar over om Observatoriet regnes som en del av haven. Det er en egen adgang dertil, som ikke er forbundet med adgang til haven, så jeg er litt i tvil. Hvis du venter litt så kan jeg undersøke det nærmere. Men selvsagt skal han med, - liker at du ler; det gjør jeg visst også nå. Vennlig hilsen Orphée 23. sep 2010 kl. 20:44 (CEST)
Ler enda mer...! Greit det, det er ikke noe stress. Han ser jo nesten levende ut, forresten. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 23. sep 2010 kl. 20:51 (CEST)

Løven og hesten[rediger kilde]

Har du (Orphée) noen bilder av Løven og hesten i Kongens have? Den er laget av Peder Husum. Verker av Peder Husum - Weilbachs Hvis du ikke har, tenker jeg å sende mail til vedkommende som har tatt dette bildet Løven og Hesten og spørre om hun kan endre lisensen slik at det kan lastes opp på Commons. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 23. sep 2010 kl. 23:08 (CEST)

Skal se om jeg finner det, vender tilbake i ettermiddag. Vennlig hilsen Orphée 24. sep 2010 kl. 08:32 (CEST)
Å! Nå ble jeg glad da jeg så det! Du har litt av hvert i dine gjemmer. ;-) Mvh.Anne-Sophie Ofrim 24. sep 2010 kl. 18:29 (CEST)
Tror du at kunstnerne har sett mange løver på deres veier? Vennlig hilsen Orphée 24. sep 2010 kl. 19:47 (CEST)
He he... ikke for mange hundre år siden, de ser litt merkelige ut. Jeg legger noen av bildene dine på Commons i kategorier for de aktuelle kunstnerne slik at de ikke ved en feil blir foreslått slettet. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 24. sep 2010 kl. 20:02 (CEST)
Det var fint at du gjør det, takk skal du ha. Kan jeg selv evt. bare lage kategorier for kunstnerne, selvom de i forveien ikke eksisterer som kategorier? Mvh. Orphée 24. sep 2010 kl. 20:15 (CEST)
Ja, som regel er det bare til å gjøre det. På bildet av Caroline Amalie la jeg til kat.for navnet/dronning i tillegg. Du kan jo se på hvordan jeg har gjort det her f.eks: (laget ny kat) Johannes Gelert Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 24. sep 2010 kl. 20:20 (CEST)
Takk for oppskriften, det blir mere og mere omfattende det her : ) Mvh. Orphée 24. sep 2010 kl. 20:24 (CEST)

Mer om oppdelingen[rediger kilde]

Hva med å ha eget avsnitt for fontener/springvann? Sikkert for andre emner også....Mvh.Anne-Sophie Ofrim 24. sep 2010 kl. 15:52 (CEST)

Så kræsja vi vi visst litt under Ekkoet : ) Jeg synes at det er en god idé med avsnitt fontener/springvann, hvis ikke er jeg redd for at kateogorien Øvrige kan komme til å bli temmelig voluminøs. Orphée 24. sep 2010 kl. 18:51 (CEST)
He he he...! Bare bytt Ekkoet med et annet bilde om du synes så. :-) Ja, da kan vi gjøre det. Tror hele artikkelen kan bli et monstrum. Ler høyt! Men vi kan jo lage underartikler om vi vil etter hvert. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 24. sep 2010 kl. 18:59 (CEST)

Tror vel at vi må lage egen art.om skulpturene til Marmorkirken etter hvert, det avsnittet tar stor plass.Mvh....Anne-Sophie Ofrim 25. sep 2010 kl. 15:42 (CEST)

Ja, det kan jeg være enig i, og nå er de borte (?). Mvh. Orphée 25. sep 2010 kl. 21:02 (CEST)
Ja. Borte vekk. Ler! Neida, her er de: Skulpturene rundt Frederiks kirke (København). Jeg har laget en omdirigering slik at den også heter Skulpturene rundt Marmorkirken (København). Om du synes artikkelen bør hete noe annet må du gjerne rette på det. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 25. sep 2010 kl. 21:15 (CEST)
Fint nok. Du har fått svar på commons. Mvh. Orphée 26. sep 2010 kl. 00:13 (CEST)
Oppdaget plutselig (men sent) at malene ikke er helt like. Vi (jeg?) har byttet om på overskriftene fra øvrige steder. Plassering er kommet til som ny overskrift. Er du enig? Mvh. Orphée 26. sep 2010 kl. 21:05 (CEST)
Ler... jeg gjorde visst i går uten å si noe. Shame on me. Jeg tenkte at det er nødvendig med plassering under øvrige, men ikke under de andre. Kan godt endre det tilbake. Har forresten skrevet et spørsmål til deg på diskusjonssiden til Skulpturene rundt Frederiks kirke (København). Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 26. sep 2010 kl. 21:09 (CEST)
Det går fint, blott man er konsekvent, så siden ser ens ut fra topp til bunn. Ellers blir det en hakkete scrolling. Hvis skulpturmonstret skal fortsette med å være på samme side, så tror jeg at det er en god idé at du endrer det tilbake. Annet svar er ankommet Frederiks kirke. Mvh. Orphée 26. sep 2010 kl. 21:23 (CEST)
Helt i orden. Skal rette det. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 26. sep 2010 kl. 21:48 (CEST)
For å få det til å fungere i mine øyne, måtte jeg gjøre det slik du ser tabellene er nå. Men ingenting er evig, så rett gjerne på det eller kom med innspill om hvordan de bør være. ;-) Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 27. sep 2010 kl. 10:53 (CEST)

Nå har dere satt inn mye fint! ;-) Men «Hvilende Hermes»? Er han riktig? (Ler!). Han sitter jo inne. Ja, ikke i fengsel. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 3. okt 2010 kl. 21:42 (CEST)

Hvilende Hermes bør snarest se å komme seg ut (det er nok derfor han er litt vanskelig å finne, fordi han er gått inn). Lurer forresten på om ikke Glyptoteket bør bli et eget avsnitt, da det er haugevis av skulpturer å ta fra der. Dem som er utenfor altså. Vh. Orphée 3. okt 2010 kl. 22:12 (CEST)
Ler høyt! Ok. Men du? Moderkærlighed. Jeg mente denne: Moderkærlighed Er det enda flere, altså? Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 3. okt 2010 kl. 22:22 (CEST)
Ja, det er tilsynelatende rikelig med moderkjærlighet i området. Jeg ser at eieren av din moderkjærlighet er Glyptoteket, men den har åpenbart flyttet hjemmefra, den er i hvert fall ikke i haven eller rundt husets vegger. Jeg får se om jeg kan finne den. Mvh. Orphée 3. okt 2010 kl. 23:37 (CEST)
Om de driver og bærer skulpturene ut og inn sånn som det passer dem der på Glyptoteket kan vi vel ikke ha egen seksjon med dem? De som er ute vil jo plutselig være inne. Uffameg, nå må jeg le. Igjen. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 3. okt 2010 kl. 23:42 (CEST)
Nei, du kan ha rett der (fnis). Den skulptur du referer til, kan jeg ikke huske å ha sett. Men det er nok ganske vanlig å deponere, når man ikke selv har plass, så du skal se at det tapte er like om hjørnet.

À propos, så kan jeg hverken finne gutten med småfuglene eller Tublaikhan. Jeg begynner å tro at det et blitt en trend å flytte rundt på tingene, sånn for liksom å aktivere publikum. Mvh. Orphée 4. okt 2010 kl. 00:01 (CEST)

Forslag til diskusjon[rediger kilde]

Denne listen er i ferd med å bli uhåndterlig. Selv om jeg liker oppsettet med tabell slik som her, tror jeg vi er nødt til å endre det. Jeg tror også at det bør lages flere underartikler - hittil har vi en (Skulpturene rundt Frederiks kirke (København)) - og vi bør se litt nærmere på hva som skal med og hvordan det skal kategoriseres.

Vi bør antagelig ha egen artikkel for fontener, f.eks. Fontener i København og kanskje for Skulpturer i Kongens Have, Skulpturer på Sankt Annæ Plads, Skulpturer i Ørstedsparken og Skulpturer i Østre Anlæg. Hva med egen for minnesmerker? Minnesmerker er noe annet enn en skulptur som regel. Nedenfor har jeg begynt på et utkast til hvordan det kan se ut. Bilder kan stå på høyre side. Mvh.Aso 16. mai 2011 kl. 17:18 (CEST)[svar]

Siden er blitt, som forutsett, et monster, og fremdeles er den uferdig. Jeg synes at det vil være en god idé å dele den opp i mindre, logiske biter. Utkastet ser fint ut, men hvordan tenker du deg helt konkret at bildene skal stå? For det skal vel bilder med? Mvh. Orphée 18. mai 2011 kl. 18:15 (CEST)[svar]
Ler...! Kopierer det bildet som står der bare for å illustrere. Jeg kan ta ut og lage underartklene, hvis du synes så. Mvh.Aso 18. mai 2011 kl. 18:21 (CEST)[svar]
Ok, må nesten se det først, men det blir sikkert bra. Lag gjerne underartiklene, det ville være fint. Mvh. Orphée 18. mai 2011 kl. 19:29 (CEST)[svar]

Botanisk Have[rediger kilde]

Athena og Marsyas
Athena og Marsyas
Athena og Marsyas
Athena og Marsyas
  • «Athene og Marsyas» – Skulptur utført i bronse. Etter en kopi av et verk tilskrevet Myron – Skulpturen fremstiller gudinnen Athene og satyren Marsyas
  • «Diana» – Skulptur utført i bronse – Fremstiller jaktens gudinne med et pilekogger på ryggen og en liten hjort – Kopi etter Praxiteles
  • «Diskoskasteren» – Skulptur utført i bronse og granitt. Skulpturen er støpt etter en romersk marmorkopi. – Fremstilling av Discobolus – Inskripsjon: "MYRON/DISKUSKASTER" – Kopi etter Myron – Utført 5. århundre f. Kr.
  • «Narkissos» – Skulptur av Narkissos
  • «Sandalbinderen» – Skulptur utført i bronse – Avstøpning av romersk kopi etter gresk original – Utført av Lysippos – 4. århundre f.Kr.
  • «Såret amazone» – Skulptur utført i bronse – Avstøpning av romersk kopi etter gresk original – Original utført av Kresilas – ca. 430 f. Kr.
  • «Tubalkain» – Statue utført i bronse og granitt – Inskripsjon: På bronsesoklens forside: "BISSEN", samme sted med relieffskrift: "TUBAL-KAIN" og på granittsokklens forside: "TUBALKAIN". Bak på bronsesoklen: "THIEBAUT FRERES. Fondeurs" – Utført av Vilhelm Bissen – 1881, Oppstilt 1892

Christiansborg[rediger kilde]

  • Ved Prins Jørgens Gård
    • «Aesculapius» – Skulptur utført i bronse – Skulptur som fremstiller Asklepios, sønn av den greske guden Apollon. – Utført av Herman Wilhelm Bissen etter Bertel Thorvaldsens skisser – 1846–47
    • «Herkules» – Skulptur utført i bronse – Skulptur som fremstiller Herakles. Den var tidligere plassert i fasaden på det Christiansborg som brant i 1884. – Bertel Thorvaldsen – 1843
    • «Minerva» – Skulptur utført i bronse – Skulptur som fremstiller den romerske gudinnen Minerva. – Utført av Herman Wilhelm Bissen etter Bertel Thorvaldsens skisser – 1846–47
    • «Nemesis» – Skulptur utført i bronse – Skulptur som fremstiller den greske gudinnen Nemesis. – Utført av Herman Wilhelm Bissen etter Bertel Thorvaldsens skisser – 1846–47
  • Rytterstatuen av Christian IX – Rytterstatue – Står ved Ridebanen – Utført av Anne Marie Carl Nielsen, sokkel ved arkitekt Andreas Clemmesen – Avduket i 1927
  • Rytterstatuen av Frederik VII – Rytterstatue – Står foran slottet– – Inskripsjon: Foran "5/IUNI/1849."; venstre side: "FOLKETS KIÆRLIGHED/MIN STYRKE"; høyre side: "FREDERIK D: SYVENDE/GRUNDLOVENS GIVER." ; bakside: "FØDT 1808./KONGE 1848./DØD 1863." – Utført av Herman Wilhelm Bissen og Vilhelm Bissen – Avduket i1865

Fontener/springvann[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Fontener i København

Frederiks kirke[rediger kilde]

På utsiden av Marmorkirken er det 32 skulpturer som omkranser bygningen. På takterrassen står 18 skulpturer utført i sink og i gatehøyde 14 bronseskulpturer av danske kirkefedre.

Hans Tavsens park[rediger kilde]

  • Laokoongruppen
  • Moses

Kongens Have[rediger kilde]

  • «Ekko»
  • «Enkedronning Caroline Amalie»
  • «H.C. Andersen»
  • «Hjortegruppe»
  • «Hvilende løver»
  • «Kamp med en slange»
  • «Liden Gunver»
  • «Løven og hesten»
  • Marmorkulene

Langelinie[rediger kilde]

  • Den lille havfrue
  • Iver Huitfeldt
  • Efter badet
  • Sjøfartsmonumentet
  • Svømmeren

Rådhuspladsen[rediger kilde]

  • H.C. Andersen
  • Landsoldaten med den lille hornblæser
  • «Lurblæserne»
  • Nullpunktstenen


Sankt Annæ Plads[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Skulpturer på Sankt Annæ Plads

Ørstedsparken[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Skulpturer i Ørstedsparken

Østre Anlæg[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Skulpturer i Østre Anlæg

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skulpturer i København. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jul. 2017 kl. 04:48 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skulpturer i København. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jul. 2017 kl. 09:20 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 24 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skulpturer i København. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 14:31 (CEST)[svar]