Diskusjon:Skoltesamisk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Før 1940 ble skoltesamisk snakket i 4 samelandsbyer i Finland. To av dem, Suonikylä og Petsamo i Petsamo fylke, ble annekterte av Russland under andre verdenskrig. Derifra ble mange skoltesamer evakuerte til Enare, Sevettijärvi og Nellim i Enare fylke i Finland. Andre flyktet til bygden Neiden i Sør-Varanger i Finnmark, Norge.

Dette avsnittet gir inntrykk av at Neiden har sin skolte-/østsamiske befolking takket være denn russiske annekteringinga av Suonikyla og Petsamo. Dette er sjølsagt ikke tilfelle da Neiden er en av de (kanskje den) eldste eksisterende bosettinga for skolte-/østsamer. Og vittelig blei også språket snakka i Neiden (Neidensidaen) i tidligere, ikke bare i de fire nevnte stedene i Finland. Går man enda lengre tilbake blei språket også snakka i Pasvik (Pasviksidaen). --Tordenskrall 3. nov 2007 kl. 15:49 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skoltesamisk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. feb. 2024 kl. 17:44 (CET)[svar]