Diskusjon:Sigmund Mowinckel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Billedterrorisme[rediger kilde]

Jeg synes det er fælt med all masingen/advarslene om å få fjernet dette fine bildet av Mowinckel. Er det berettiget mas (altså - bør noen lage lang forklarende tekst på engelsk til billedstormerne på commons), eller er dette plageånder som aldri gir seg uansett? Da burde vi legge bildet på en norsk wikiside. Ctande 28. apr 2007 kl. 01:59 (CEST)

Jeg ser noe som ser ut som en fotografsignatur i nederste venstre hjørne, noe som kan tyde på at dette bildet, i motsetning til et privat, utpreget amatørbilde (der reglene i alle fall i USA er mindre strenge), ikke kan bli frigitt uten fotografens samtykke eller hans direkte etterslekt inntil 70 år etter hans eller hennes død. Det kan nok være derfor (og fordi det ikke er oppgitt noen eksplisitt lisens) det blir problemer på Commons. -- Olve Utne 28. apr 2007 kl. 02:07 (CEST)
Den eneste «tillatelsen» som er gitt er «Bildet tror jeg trygt du kan bruke uten videre ... hun har helt sikkert ingen motforestillinger», og det er ikke angitt noen lisens i det hele tatt. Dette bildet kommer åpenbart til å bli slettet igjen; det har ingenting med plageånder på Commons å gjøre eller masing, det mangler rett og slett tillatelse. Cnyborg 28. apr 2007 kl. 02:22 (CEST)
Det skal her sies at Anne Greta Mowinckel Normann gav bildet til Sigurd Hjelde som skrev Mowinckels biografi. Det er Hjelde som gav meg lov til å bruke bildet. Dette bildet er fra et familiealbum. Jeg har forsøkt å komme i kontakt med Anne Greta Mowinckel Normann for å få hennes personlige eksplisitte tillatelse. Jeg synes forøvrig at Hjelde - som den offisielle biograf burde anses som berettiget til å frigi bildet ut fra den nære tilknytning han har fått til Mowinckels etterkommere i forbindelse med at han har skrevet sin biografi. Men teoretisk sett kunne Anne Greta Mowinckel Normann forsøke å saksøke noen for bruk av bildet. Derfor har jeg intensjoner om å forsøke å skaffe denne tillatelsen. Jeg fant dessverre verken mail eller telefonnummer til henne på nettet, men jeg har gjort en videre henvendelse til Sigurd Hjelde for å få hjelp. vh J. - Jvarhaug 28. apr 2007 kl. 11:55 (CEST)
Du må uansett merke det med en lisens, ellers blir det slettet. Dersom du har rimelig grunn til å tro at du får en tillatelse fra den som eier rettighetene kan du utsette slettingen noe ved å legge inn en lisens på bildesiden på Commons; da får du en ny uke til å skaffe tillatelsen før det eventuelt slettes igjen. Cnyborg 28. apr 2007 kl. 13:12 (CEST)
Jeg venter på mail fra Sigurd Hjelde. Ellers er jeg også interessert om noen andre fra Wikipediasamfunnet kan skaffe bilder av Mowinckel. Det finnes bl. a. et maleri på TF i Oslo og diverse gamle avisartikler. Er det tillatt å scanne slike? Jvarhaug 30. apr 2007 kl. 14:35 (CEST)
Jeg fikk svar av S. Hjelde i dag. Han har A. B. M. N.s fotoalbum, og skal levere dem til henne. I den forbindelse vil han skaffe lisenser. Siden dette kan ta noen uker foreslår jeg at dere sletter bildet om dere ønsker det - så skal jeg sette det opp igjen når lisensen er i orden. Jvarhaug 2. mai 2007 kl. 11:00 (CEST)[svar]
Sigurd Hjelde sendte meg et brev i posten datert 13.6.2007 hvor han har innhentet skriftlig rettighet direkte fra A. B. Mowinckel Normann. 'Jeg, Anne Brita Mowinckel Normann, er eier av dette bildet (av Sigmund Mowinckel) og gjør det herved tilgjengelig for Mowinckel-artikkelen i Wikipedia - Oslo 12. juni 2007 [Signatur]'. Hun var da informert om at Wikipedia krever full frigivelse av bilder både for komersiell bruk og tillatelse til endringer. Jvarhaug 20. jun 2007 kl. 15:37 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kilde]

Følgende bilder er slettet fra Commons, eller merket for sletting. Fjern bildene fra artikkelen eller bli med og diskuter bildene på Commons. Hvis du er enig i at bildene bør slettes, husk å fjerne denne meldingen etter at du har fjernet bruken av selve bildet. Dette er en automatisk melding fra CommonsTicker (alle).

   * MECU slettet Image:Mowinckel.jpg: no license;


-- CommonsTicker 21. mai 2007 kl. 20:20 (CEST)[svar]

Jeg vil gjøre oppmerksom på at nå, etter at skriftlig frigivelse er gitt, er dette bildet ikke lenger merket for sletting, verken her eller på Commons. --Jvarhaug 7. mai 2008 kl. 17:52 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sigmund Mowinckel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 05:44 (CEST)[svar]