Diskusjon:Septik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Septik er væsken/innholdet som er i en septiktank. En septiktank er en beholder for septik. Jeg mener fletting er uaktuelt! Tom-ass 11. des 2007 kl. 20:58(CET)

Septik er for liten slik den står nå, hvis den ikke skal flettes bør den utvides en god del. - Soulkeeper 11. des 2007 kl. 21:11 (CET)

Bedre nå da? - Tom-ass 11. des 2007 kl. 22:41(CET)

Ja, nå er den sterk nok til å stå på egne ben (selv om det selvsagt ikke er noen ulempe å utvide den ytterligere). :) - Soulkeeper 12. des 2007 kl. 12:35 (CET)

Forvirrende begrep[rediger kilde]

Svartvann er avløpsvann fra toalett. Gråvann er avløpsvann fra vaskerom, dusj, vaskeservant og kjøkken. Fellesbetegnelsen er spillvann. Overvann er overflatevann. Septik har ingenting med overflatevann å gjøre!! Det er enten svartvann eller spillvann!! Ofte går avløpsvann fra toalett(svartvann) til tett tank. eller går sammen med gråvann (tilsammen spillvann) via slamavskiller til infiltrasjon i grunnen. I visse tilfelle kan også alt avløpsvann (spillvann) gå til den tette tanken, men må da tømmes ofte. Tillates bl.a.til avløp fra fritidsboliger som ligger vanskelig til. Alle private avløpanlegg er å betrakte som midlertidige, inntil tilknytning til offentlige avløpsanlegg er mulig.

Nei. Svartvann og gråvann er som du sier, og blir kalt spillvann når det føres til renseanlegg, om det blir ført til en slamavskiller så begynner spillvannet å gjære, og det dannes flere skikt i vannet. Dette er Septik. Avløpsvannet blir septisk med tiden, dvs helt dødt, blir helt svart og kan minne om kaffegrut. I den massen dannes det Hydrogensulfid (H2S). --Tom-ass 3. mar 2011 kl. 22:03 (CET)