Diskusjon:Rulletrapp

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rulletrapp er en innretning for å transportere mennesker fra et lavere liggende sted til et høyere liggende sted og omvendt. Rulletrapper er populære der det er stor trafikk mellom 2 etasjer siden den kan ta unna mye flere mennesker enn en heis.

Rulletrapper består av trinn som går rundt et belte, en trer opp på et trinn og blir transportert til toppen der trinnet går under beltet. Det også viktig at den som ikke skal gå i rulletrappen steller seg helt til høyre så folk kan få gå forbi.

Drar man til utlandet sjår man at folk står til heilt til høgre i trappen slek at dem so vil gå i trappen kjem seg forbi. Ditta med å stå midt i trappen e eit godt eksempel på kor lite kultivert og informert me i Noreg e. Me tar oss til rette utan å tenkje på andre. Me har mykje å lære fra f.eks asiatiske land!

Oppfuinnet i 1900 av George Wheeler og Charles Seeberger

Faktafeil[rediger kilde]

Den første funksjonsdyktige rulletrappen ble patentert i mars 1892 av amerikaneren Jesse W. Reno. Han kalte oppfinnelsen for «bevegelige trapper», og den besto av et transportbånd uten trinn. Den første utgaven ble brukt som forlystelse i New York.

Tbjornstad 28. apr 2012 kl. 02:07 (CEST)