Diskusjon:Rudolf Hess

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Navnet og plassering av artikkelen[rediger kilde]

Selv om Rudolf Heß internasjonalt er kjent som Hess, er det ikke bedre å plassere artikkelen under hans egentlige navn med en omdirigeringsside tilknyttet denne?
Til sammenligning: artikkelen om Rudolf Höß finnes under navnet Höß, ikke under Höss. Noen meninger? Wurdnurd 9. mar 2008 kl. 17:24 (CET)

I Norge er han kjent under navnet Hess. Der da det mest rette. I Norge fornorskes enkelte navn etter en hvis tid også. --Jpfagerback 9. mar 2008 kl. 17:29 (CET)
Dersom han selv skrev Rudolf Heß, synes jeg det skal stå slik i artikkelen med omdirigering. Det er nå mengder av artikler på no: som har tyske navn og stavemåter. Selv synes jeg det blir litt feil når en f.eks. finner denne, det syntes tyskeren på flyplassen i Milano også: Monaco?? - han skulle jo hjem til München. Norske skriveformer - hva med kronprins Karl av England - gift med Diana? (sic!) KjellG 12. mar 2008 kl. 00:24 (CET)

Selvmord[rediger kilde]

Rudolf Hess begikk selvmord. Det er en egen kategori over personer som begikk selvmord. Jeg la inn lenke dit, men denne er fjernet. Grunn? Kronny 31. mar 2009 kl. 11:47 (CEST)

Hvis du leser om hans død i artikkelen ser du at det er omstridt hvorvidt han begikk selvmord eller ikke. Både familien og rettsmedisinere har trukket det i tvil, og saken er ikke helt klar. Det blir uheldig å bruke en kategorisering som virker absolutt samtidig som artikkelen trekker fram usikkerhet. Cnyborg 31. mar 2009 kl. 14:07 (CEST)