Diskusjon:Riksvei 420

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Riksveg?[rediger kilde]

I følge Statens Vegvesens oversikt har ca 26 km av Riksveg 420 blitt omklassifisert til fylkesveg. Dette omfatter forøvrig kun Aust-Agder, og den delen av 420 som eksisterte før gamle E 18 ble omklassifisert til Riksveg 420. I Vest-Agder har ikke Riksveg 420 blitt omklassifisert, i følge dokumentet som ligger på sidene Vegvesenet har opprettet i forbindelse med reformen.

On a side note vil jeg bare nevne at denne reformen ikke virker veldig gjennomtenkt når det kommer til nummerering og tildeling av slike innenfor regionene. Alle fylker kan uten problemer bruke de samme vegnummerene på sine veier uten at det virker som om det er noe problem. Men når fylkesveg 401 begynner i Vest-Agder, og fortsetter i Aust-Agder, og har en mye større funksjon en andre fylkesveger som har et mye lavere nummer og _ikke_ fortsetter inn i neste fylke, ja da kan det se ut som om hele Norge trenger en revisjon av alle fylkesvegnummer. De eneste man da burde spare på, er de som tidligere var riksveger, og så burde man lage nye som er tilpasset fylket og regionen, slik at man til slutt ender opp med et system som ikke har duplikater, slik som i dag. Dette er flisespikking for folk flest, men man skyver et potensielt problem foran seg om man ikke tar det alvorlig...Dette usignerte innlegget ble skrevet av Devo (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ser nå at sidene har to deler, en for Rv 420 og en for Fv 420. Sømløst er stikkordet... Devo 3. jan 2010 kl. 14:33 (CET)

Er denne veien virkelig riksvei?[rediger kilde]

Jeg finner ingen kilder som kan bekrefte at veien fortsatt er riksvei. Listene til Statens Vegvesen over riksveier i Vest-Agder inneholder kun E18, E39, Rv9, Rv 41, Rv 451. For Aust-Agder inneholder lista kun E18, Rv 9, Rv 41 og Rv 42. Jeg tror de har glemt å ta med den i lista over riksveier som ble fylkevei. Veien er skiltet med hvite skilter, også på helt nye veiskilt. ZorroIII 1. des 2010 kl. 20:35 (CET)

I følge excellarkene på denne siden ble ca 35 km i Aust-Agder og ca 3 km i Vest-Agder opprettholdt som riksvei, mens ca 27 km i Aust-Agder ble fylkesvei. – Cocu (d) 1. des 2010 kl. 21:22 (CET)
Ja, da stemmer nok artikkelen likevel. ZorroIII 1. des 2010 kl. 22:00 (CET)
Vegvesenet har endret sitt Vegkart, hele strekningen er nå kjennetegnet som fylkesvei, se også Diskusjon:Fylkesvei 420. Mvh BjørnN (diskusjon) 29. feb. 2016 kl. 12:27 (CET)[svar]