Diskusjon:Attorney general

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Riksadvokat»)

Det blir meningsløst å ha riksadvokat som omdirigering til generaladvokat. I Norge er generaladvokaten leder av den militære påtalemyndighet, mens riksadvokaten er leder for den alminnelige påtalemyndighet. Wolfram 12. mar 2005 kl.14:36 (UTC)

Enig, primærbetydningen bør være leder av den militære påtalemyndighet. Betydningen attorney-general kan enten ligge i eget avsnitt, eller som en egen artikkel. Cnyborg 12. mar 2005 kl.14:41 (UTC)

Riktignok bør vi ikke ha et rent Norge-POV, men jeg synes denne artikkelen i for stor grad omhandler forholdene i de angelsaksiske land, som har et annerledes rettssystem enn oss. Artikkelen om lederen for påtalemyndigheten bør ligge under riksadvokat, generaladvokat bør være omdirigering til generalkrigsadvokat og det trenger ikke å stå i innledningen at riksadvokaten i noen land også fungerer som regjeringsadvokat, som er et eget embede i Norge. Wolfram 12. mar 2005 kl.20:07 (UTC)

Enig i at vi ikke må være for «norvegisentriske», men samtidig må det tas hensyn til hva det er logisk at folk søker etter. Synes endringene dine ser gode ut. Cnyborg 12. mar 2005 kl.20:15 (UTC)

Attorney general / Solicitor general[rediger kilde]

Den sannsynlige nye høyesterettsdommeren i USA, Elena Kagan, er nå «solicitor general» i USA. Da jeg søkte på dette i ordboka, kom det opp riksadvokat. Jobben til denne er å prosedere statens saker i høyesterett. Et søk på attorney general i samme ordbok sa at det på føderalt nivå er justisminister, mens det på delstatsnivå er riksadvokat. Uansett bør dette med solicitor general tas med, hvis ordboka har rett. Men jeg er ikke «lærd nok» til å formulere dette riktig. --Torstein 2. jul 2010 kl. 13:32 (CEST)