Diskusjon:Rhein-Neckar-Zeitung

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hardt mellomrom[rediger kilde]

@Ulflarsen:: Takk for ditt bidrag til artikkelen! Som de fleste moderne mennesker bruker jeg visual editor. Med dette verktøyet kommer det imidlertid intet «hardt mellomrom» i for eksempel 700 000. Vet vi noe om hvorfor? --Trygve Nodeland (diskusjon) 11. okt. 2018 kl. 09:52 (CEST)

Til Trygve Nodeland: Jeg vet ikke hvorfor, mulig at Jeblad kan si noe om det. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 11. okt. 2018 kl. 12:25 (CEST)
Det er nokså komplisert å få all ekstra tegnsetting riktig. Foreslo en løsning for en tid siden, men ble nedstemt. Eller rettere ingenting skjedde på et halvt år og da trakk jeg forslaget. Dette var på et eksternt prosjekt som vi gjenbruker.
Vi kan sette opp en lokal løsning i Visual Editor. For eksempel kan det da settes inn «non-breaking space» mellom tallgrupper, og mellom tall og gjenkjente enheter. Lista over typografiske rettinger er nokså lang. Jeg tror nok det vil skape en del diskusjon, men kanskje om det settes opp som et valgfritt tillegg.
Merk at dette er typografiske rettinger, og de er vesentlig enklere å få til enn grammatiske rettinger, selv om de også kan være vanskelige.
Uansett, problemet er at skal vi gjøre endringer i hvordan redigeringsverktøy oppfører seg så bør nettsamfunnet være noenlunde enige, og akkurat dét er ikke så lett å få til på nowiki. — Jeblad 11. okt. 2018 kl. 12:57 (CEST)