Diskusjon:Reinlav

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kategori:Sopp[rediger kilde]

Hvorfor er reinlav i sopp? Det er da ikke en sopp? Jeg ville tro den heller var en type mose, men det vet jeg ikke. Thor-Rune Hansen 6. aug 2005 kl.23:54 (UTC)

  • Ifølge Krog/Østhagen/Tønsberg: "Lavflora", Oslo 1994 defineres lav som "en sopp som lever i symbiose med en grønnalge eller en cyanobakterie. Sammen danner de et vegetativt plantelegeme, et thallus, hvor soppkomponenten som regel dominerer." Det er vel derfor riktig at lav ligger i sopp - hvis ikke lav skal være egen kategori. Det er nok definitivt ikke mose. Andewa 9. apr 2007 kl. 14:52 (CEST)

Når det gjelder Reinlav, så er vel dette nærmest en gruppe av mange lavarter: Lys reinlav (Cladonia arbuscula), gaffelreinlav (Cladonia ciliata), fjellreinlav (Cladonia mitis), grå reinlav (Cladonia rangiferina), kvitkrull (Cladonia stellaris) osv. Jeg tror det er Kvitkrull som er avbildet i taksoboksen i denne artikkelen.Bør det lages artikler på hver enkelt art istedet for (eller i tillegg til) denne samleartikkelen? Andewa 9. apr 2007 kl. 15:00 (CEST)