Hopp til innhold

Diskusjon:Regnskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg jobber med en mer komplett regnskapsartikkel, den ligger foreløpig på min egen wiki: Artikkel om regnskap på wiki.iRegn.no

Synspunkter på denne - kan flyttes over hit når den er ferdig. Olekh

Kopiert fra wiki.iRegn.no i dag Solbris 19. mar 2010 kl. 20:15 (CET)

Regnskapsloven omtaler regnskapsplikt, men jeg finner ikke hvem som kan føre regnskap. Selvstendig næringsdrivende kan føre regnskap selv, men det krever praktisk og eventuelt formell regnskapskompetanse. Jeg har hatt bokføringsfag på den gammeldagse realskolen og også regnskapsfag på handelsskolen og er derfor kompetent til å føre eget regnskap. Et studium som artikkelen på Wikipedia legger opp til er vel neppe kvalifiserende eller kompetansegivende. Det er noen forskjellige faglige kunnskapssteg som skal til. - Degress 3. april 2009 kl. 00:38 (CEST)

Det er nok mange slike rariteter i WP. Potensialet er jo ganske stort, siden samme ord brukes innen flere fag og interesser. Enten må en løse det med å lage pekersider, eller lage en hovedartikkel som har små kapitler med overskrifter der en kan legge «redir:hovedsak/denne saken».
Jeg har ikke tenkt nok gjennom hvorvidt den sistnevnte metoden gir brukbart resultat, eller bare lager nye problemer, men nåværende bruk er ikke problemfri.
I alle fall: Vi har et felles ansvar her - eller i det minste en felles utfordring. Mvh: (;--D) Bjørn som tegner 7. apr 2009 kl. 10:12 (CEST)

Datateknologien fører til at kunnskapsbehovet endres. I løpet av 20 år er disse endringene dramatiske. En kan tenke seg muligheten for at dataprogrammer instruerer brukeren slik at kompetansebehovet endres. På tilsvarende måte skjer det også mange andre endringer som følge av ny teknologi. - Degress 7. april 2009 kl. 15:28 (CEST)

Kontokodeklasser[rediger kilde]

Bør ikke denne siden hvertfall lenke til såkalte «kontokodeklasser», altså «7160 Diett», «6810 Programvare», «6900 Telefon» etc.? Essensielt for alle som må gjøre regnskap i Norge? En ressurs er her: http://www.eholding.no/regnskap/norsk-standard-kontoplan.htm (har ingen personlig forbindelse til dette nettstedet, bare fant den med Google) Bjornte (diskusjon) 21. jan. 2014 kl. 13:48 (CET)[svar]

Alle offentlige etater har et nokså identisk kontoføringssystem, der en normalt har med hovedkapitler, kapitler osv. Bestemt ved tallkoder skilt med mellomrom eller punktum. Den firesifrede kortformen er bare en liten siste del av et stort beskrivelsessystem der en bruker tall i stedet for ord.
Å omtale enkelte kontokoder uten å beskrive resten av systemet blir IMØ litt som å beskrive enkeltsild i et notsteng uten å ta med omgivelsene. Min info om slikt er fra 1990-årene, da edb i kommunene var telefonisk oppkopling til regnskapssentraler. Selv om mye nok ser anderledes ut i dag, vil nok prinsippene fortsatt være de samme bare med en del nye regnskapsposter.
Det er å håpe at noen med god og ajour kunnskap kan lage en beskrivelse forståelig for menigmann. Systemet brukes både for budsjett og detaljregnskap. --Bjørn som tegner (diskusjon) 21. jan. 2014 kl. 15:38 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Regnskap. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. nov. 2023 kl. 03:32 (CET)[svar]