Diskusjon:Rastafarianerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Denne siden er direkte forferdelig og har alt for få oppdaterte kilder. Navnet bør være "Rastafaribevegelsen", hvor artikkelforfatterne har fått navnet "Rastafarianerne" fra har jeg ingen anelse om. Jeg blir nok selv nødt til å rydde opp i denne artikkelen en dag, ettersom det er svært mange faktafeil her. Påstanden om at rastafari har sitt utspring i pinsebevegelsen er helt absurd og finnes ikke i noen av de akademiske kildene som er oppgitt.

Mer informasjon kan, for de som skulle være villige til å rydde opp i denne artikkelen, finnes her: http://www.ub.uit.no/munin/bitstream/handle/10037/2355/thesis.pdf?sequence=2

Mvh, Thomas Rognmo, religionsviter (én av to i Norge som har rastafari som ekspertfelt).

Det er selvsagt fint at du forbedrer artikkelen. Rastafari-troen springer, ifølge Chevannes og Barrett, ut fra lokale varianter av kristendom knyttet til baptisme og "Revivalism" og der tungetale og langvarig pinsefeiring er viktige elementer. Om du finner en anne betegnelse enn "pinsbevegelse" på denne strømningen er det sikkert helt utmerket. --vindheim 22. apr 2011 kl. 18:50 (CEST)
"Springer ut av" er ikke et spesielt godt uttrykk. Dens røtter ligger i mange andre tradisjoner også, blant annet "Pocomania", "Kumina" og delvis Obeah. I tillegg finnes det nå mange rastafarier som avviser Bibelen komplett og ikke bruker begrepet "Jah". De er sterkt påvirket av New Age.

Oppryddingen må jeg dessverre ta en annen gang, for det er mange flere kilder som bør være med, samt oppdatert informasjon og forbedring av språket. Vil faktisk anbefale en varsling om at artikkelen er mangelfull. -Rognmo