Diskusjon:Rally Italia Sardinia

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bør sponsornavnet bør være med i artikkelens tittel? Nå gir vi Supermag gratisreklame, og vanligvis er det slik at idrettsarrangementene er mer langvarige enn sponsorene, som kommer og går i takt med bransjenes konjunktursvingninger. Følger du lenken du har oppgitt, kommer du til en side som ikke har sponsorens navn med i navnet på rallyet. Guaca 29. apr 2005 kl.12:28 (UTC)

Jeg mener vi bør det, ja. Så vidt jeg har skjønt er det en del av det offisielle navnet, akkurat som Tippeligaen er sponset av Norsk Tipping og derfor har det navnet.
I golf, som jeg kan mest om, er sponsornavnet en selvfølgelig del av turneringsnavnene, og det ville vært håpløst å droppe sponsornavnene. Rally kan jeg mindre om, men jeg mener at vi bør bruke det offisielle navnet, som (så vidt jeg har skjønt) inkluderer sponsornavnet. --–Duffman 29. apr 2005 kl.12:39 (UTC)
Dette er noe som må vurderes fra tilfelle til tilfelle, men i utgangspunktet er jeg skeptisk til sponsornavn. Du nevner Tippeligaen som eksempel, og der er jeg enig i at det navnet bør brukes. Derimot vil jeg nok ha store motforestillinger med å referere til cupen (NM i fotball) som Coca Cola Cup, selv om dette er det offisielle navnet. Jeg vil nok også argumentere for å bruke navnene «Premier League» eller «FA Premiership» om den engelske ligaen – og ikke «Barclaycard Premiership». Når det gjelder tilfellet Rally Sardinia har jeg ingen mening om saken. I likhet med deg har jeg ikke nok kunnskaper om rally til å gjøre meg opp noen klar mening. --Beavis 29. apr 2005 kl.12:53 (UTC)
Godt poeng det med NM i fotball, det visste jeg ikke. Så jeg er enig i at det må vurderes fra sak til sak. Hvis Guaca eller noen andre ønsker å fjerne sponsornavnet her, er det helt i orden for meg. --–Duffman 29. apr 2005 kl.13:17 (UTC)
Jeg er enig i Beavis' hovedkonklusjon, at saken må vurderes fra tilfelle til tilfelle. En av grunnene til at jeg reagerte i akkurat dette tilfellet, var at jeg ofte har hørt og lest om Rally Sardinia, men aldri har hørt snakk om (rettere sagt: lagt merke til) sponsornavnet. Når det er slik at den store majoriteten av avis- og TV-journalister utelater sponsornavnet i omtalen av arrangementet, synes jeg nok vi også bør droppe det. Men å endre navnet er ikke det viktigste, det viktigste var å få sagt hva jeg mener (:-).
Så til dette om Tippeligaen/Eliteserien: Mange av våre største dagsaviser bruker konsekvent «Eliteserien», av både prinsipielle og praktiske årsaker. At navnet Tippeligaen likevel har fått temmelig stor gjennomslagskraft, skyldes nok først og fremst sponsoravtalens usedvanlig langvarige karakter.
Helt til slutt: Wikipedia er knallbra. Vennlig hilsen Guaca 29. apr 2005 kl.13:40 (UTC)