Diskusjon:Røyking (mat)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Istedenfor pekerside[rediger kilde]

Jeg foreslår at istedenfor denne pekersiden går røyking til nytelsesmiddelet og at det isteden benyttes disambiguering i ingressen slik:

Denne artikkelen handler om røyking som nytelsesmiddel. For røyking av matvarer, se Røyking (mat).

og

Denne artikkelen handler om røyking av matvarer. For røyking som nytelsesmiddel, se Røyking.

__meco 22. jul 2006 kl.15:39 (UTC)

Ja, fint. Men kanskje røyking av mat skulle være hovedoppslagsordet, og det litt løsere røyking (nytelsesmidler) skulle være spesialordet? Begrepet røyking i leksikalsk sammenheng refererer vanligvis til røyking av mat, mens røyking er et litt mer muntlig uttrykk, der de fleste ville søkt etter for eksempel tobakk, opium osv. Eller kanskje det likevel er riktigst med en pekerside under røyking som nå, der både røyking av mat og røyking av nytelsesmidler står oppført? Jeg er usikker. Wolfmann 22. jul 2006 kl.20:10 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Røyking (mat). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 22:41 (CEST)[svar]

Tviler på at røyking av mat danner antioksidanter.[rediger kilde]

Dette står det flere steder i artikkelen. Det riktige er vel at det dannes oksidanter eller frie radikaler. Noe som antioksidanter er til for å nøytralisere. Det riktige er vel at kroppen trenger mer antioksidanter når man spiser røykt mat.

har merket med trenger referanse. Vennlig hilsen Erik d.y. 18. jan. 2022 kl. 23:49 (CET)[svar]
Nutrition and Mutagenesis; Lynnette R. Ferguson and Martin Philpott; Annual Review of Nutrition 2008 28:1, 313-329 knytter det i hvert fall til røkt fisk til forløpere for kreftfremkallende stoffer. – Mvh. Abuluntu👨🏼‍💻💬 19. jan. 2022 kl. 11:41 (CET)[svar]