Diskusjon:Røros Kobberverk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Omtrentlig geografiske koordinater lagt inn, bør korrigeres av noen som vet mer nøyaktig plassering[rediger kilde]

Har lagt inn omtrentlige geografiske koordinater, bør muligens justeres. mvh - Ulf Larsen 8. aug 2011 kl. 18:05 (CEST)

Geologi[rediger kilde]

Om dette skal være historikken til Røros kobberverk, så har ikke geologi nå å gjøre her? Geologien vil først være interessant i en beskrivelse av Røros kommune, ikke bedriften Røros kobberverk, i hvertfall ikke slik det står nå.

Delvis enig, dvs generell oversikt over geologi på Røros bør jo være i artikkelen om kommunen, men et kort avsnitt med geologi knyttet direkte til malmforekomsten som jo verket ble bygget opp rundt bør vel være av interesse, eller? Forøvrig er det mye som kan gjøres med denne artikkelen, teksten kan med fordel utvides, referanser bør inn, bilder bør tas og det hele bør oversettes til engelsk og legges inn på engelskspråklig Wikipedia.
En tilsvarende artikkel som muligens kan gi inspirasjon for utvidelse er Moss Jernverk, i tillegg til referanser og bilder så er den også oversatt til engelsk. Røros Kobberverk var jo en svært viktig bedrift i sin tid og bør absolutt ha en solid artikkel på Wikipedia, håper noen med interesse for området tar utfordringen. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 17:04 (CEST)
Ja, forekomsten er interessant, men da bør det stå hva verket drev på, altså grunnlaget for driften. Slik det fremstår nå ser det rart ut. Er ganske fersk her, men skal fortsette arbeidet med denne artikkelen. Mvh Dette usignerte innlegget ble skrevet av Torandersbekkenmartinsen (diskusjon · bidrag) 25. okt 2012 kl. 17:11‎ (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
Flott at du bidrar, om jeg kan hjelpe med noe så legg en melding her, eller på min diskusjonsside, så skal jeg gjøre hva jeg kan for å bistå! mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 17:24 (CEST)

Metall?[rediger kilde]

«Metallforekomstene er dannet ved reaksjon mellom vulkanske og omkringliggende bergarter.» Metall lages ikke ved kjemisk reaksjon, kun forbindelser der metall inngår lages ved kjemisk reaksjon men da må metallet allerede finnes tilgjengelig. Det er nesten så en kunne mistenke at alkymi var involvert på Røros! :) — Jeblad 18. aug 2013 kl. 13:15 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Røros Kobberverk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. feb. 2018 kl. 05:10 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Røros Kobberverk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. mai 2023 kl. 11:10 (CEST)[svar]