Diskusjon:Råseil

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det er en fin artikkel om Seil, burde denne artikkelen flyttes dit og Råseil settes som redirect til Seil???

Råseils seiling[rediger kilde]

Råseils seiling innebærer en annen rigging en sneseils seiling og har en hel tradisjon som ikke er inkludert i [seil]. Råseils tradisjonen har vært midlertidig brutt men er nå på vei tilbake på grunn av råseils entusiaster blant annet elevene ved Fosen Folkehøgskole. Jeg mener derfor at Råseils seiling fortjener en egen artikkel eller helst flere. Luredreier 4. feb 2007 kl. 04:04 (CET)

Stagvending[rediger kilde]

Det er vanskeligere å seile råseils båt fordi den er mere mannskaps krevende.

Luredreier 4. feb 2007 kl. 04:36 (CET)

Artikelen trenger mere arbeid[rediger kilde]

Jeg skal se om jeg får tid senere, trenger noen skriftlige kilder først.

Luredreier 4. feb 2007 kl. 04:36 (CET)

Omredigere[rediger kilde]

Det vil utvilsomt være bra å samle alt om seil under dette oppslagsordet, altså overføre stoffet om råseil til "seil"-artikkelen. Det vil kreve en del omredigering av tekstene til både artikkelen om seil, og stoffet fra råseil.

Jancros 25. mai 2010 kl. 23:57 (CEST)[svar]

Jeg mener det gir best oversikt å behandle hver enkelt seiltype for seg i tillegg til hovedartikkelen om seil som gir en generell innføring i utvikling og teknologier gjennom historien. Da får vi et hierarki med skips-, båt-, seil- og riggtyper i egne artikler med lenker til artikler om spesifikke varianter. Mye av stoffet i artikkelen om råseil, kan med fordel flytttes til en egen artikkel om seiling med råseil. Husk også kategorien seiling. 91 26. mai 2010 kl. 08:59 (CEST)[svar]