Diskusjon:Prostitusjon/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endringer i lyd og tekstinnhold[rediger kilde]

Jeg har gjort endringer i ordlyden og tekstinnhold.

Et av punktene jeg ville få fram var at det er også unge gutter som selger sex til eldre menn. Et kjent fenomen, men det er mye ukjent og tabu rundt dette temaet.

Jeg ville også ha ønsket at en kunne sett på den motsatte siden av fenomenet prostitusjon. Ofte er det den prostituerte som er offeret som blir framstilt. Det er ikke alltid riktig.

Det var en dokumentar på NRK som het: "Fruer anbefaler bordell". Dokumentaren gav interessante punkter som kunne vært med i temaet.

Et ønske: Noen som kan hjelpe til med å finne informasjon om "barn som prostituerer seg i vestlige land"?. Dette er nok et fenomen som er mest vanlig i "fattige" land, men jeg tror det er mye mørke-tall i Vesten.

Pedofili-sakene som stadig dukker opp viser dette. Noen som kjenner noen referanser?

HO

Helgeope 16. nov 2009 kl. 20:03 (CET)

Dette er subjektive meninger og hører ikke hjemme på Wikipedia. "Imidlertid har forbudet mot sexkjøp i Norge og Sverige medført betydelig stigmatisering av kundene. Forbudet har tabubelagt kundenes problemer og vanskeliggjort en åpen offentlig debatt om dette, samt gjort vold mot prostituerte mindre synlig." Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.176.232 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

40 ganger[rediger kilde]

Hei,

du skriver at: "Det er påvist 40 ganger høyere dødelighet blant prostituerte enn blant befolkningen ellers[1]."

Referansen som er gitt peker mot flere lenker. Har du noen mer spesifikke data, lenker som kan understreke denne påstand?

HO

Jeg ønsker å diskutere følgende setning og finne en bedre formulering:


"I en mer generell betydning av ordet kan ethvert salg av tjenester til et formål ansett som uverdig betraktes som prostitusjon."

Setningen over skulle antyde at veldig mange tjenester skal kunne bli betraktet som prostitusjon.


Det kan finnes mange "uverdige formål" i vårt samfunn, men å kople dem til prostitusjon vil være å sammenblande begreper.

Ordet "prostitusjon" bør defineres bedre.

Deretter kan en se på hvordan ordet brukes i samfunnet vårt, og i verden ellers. Det er mange ulike former for hvordan prostitusjon fungerer.

Jeg mener at det kan være indikasjoner på at det finnes en begrepsforvirring i vårt samfunn på hva prostitusjon egentlig innebærer.

03.01.2009:

Jeg har gjort noen endringer på teksten. Håper det er greit. Jeg er litt uenig med vinklingen.

HO Dette usignerte innlegget ble skrevet av Helgeopedal (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Prostitusjon i Norge[rediger kilde]

Jeg ser at det er skrevet fint lite om lovgivningen til prostitusjon i Norge. Da jeg ikke har tid grunnet skole lurte jeg på om noen andre ville ta tastaturet fatt? Børge Wennberg 20. aug 2009 kl. 00:14 (CEST)

Sorry I don't speak Norwegian, but I'd like to point out that if you look at the info on File:Alfons luder kunde.gif, it doesn't have any real connection to prostitution... AnonMoos 7. mar 2010 kl. 21:56 (CET)

Thanks, I've removed the image from this article. Best regards, Finn Rindahl 7. mar 2010 kl. 22:04 (CET)

Utøvere[rediger kilde]

Jeg endret en del tekst under: "Utøvere".

Tror en gjennomgang/diskusjon over begrepet utøvere i prostitusjon; historisk og i vår samtid er på sin plass :-)

Om noen vil endre på det jeg har skrevet, så er jeg veldig glad for det. Det er jo derfor vi har Wikipedia.

HODette usignerte innlegget ble skrevet av Helgeopedal (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ikke alle sex turister er pedofile[rediger kilde]

Har prøvd å separere barneprostitusjon og sex-turisme.

Ikke alle sex-turister er pedofile, og derfor bør en skille mellom disse begrepene.

Dommer, bestikkelser og chit[rediger kilde]

Notable dommer om trafficking i forbindelse med prostitusjon bør kanskje med. Kanskje man bør ta med det verste tilfellet fra hvert land. Følgende notable referanse [1] sier at blant turist politiet i et land har en tatt i mot en månedlig bestikkelse, og delt ut en chit til utenlandske prostituerte som har betalt bestikkelsen. Chit blir angivelig brukt som kvittering, eller bevis på at man har betalt - slik at man slipper å betale en månedlig bestikkelse flere ganger i løpet av den samme måneden. 178.232.147.79 13. jun. 2016 kl. 14:28 (CEST)[svar]

Fortsettelse av chit-saken [2]. 46.212.160.72 14. jun. 2016 kl. 18:04 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Prostitusjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2017 kl. 19:27 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Prostitusjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 09:42 (CEST)[svar]