Diskusjon:Profesjonsstudium

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Et studium - en studie. Hva er forskjellen?[rediger kilde]

Det er mulig jeg er pirkete, men jeg synes nok at folk som skriver innlegg på Wikipedia burde lære seg å bruke disse to ordene riktig.

Eksempel fra universitetsverdenen: Når vi tilbyr våre studenter et utdanningstilbud i revisjonsfag eller helsefag, så er det et studium det er snakk om, ikke en (eller et) studie. Hvis vi derimot studerer hvordan svovelsyre påvirker ullstoff eller hvilken sammenheng det er mellom folks alder og vekt, eventuelt mellom utdanningsnivå og inntekt, så gjennomfører vi en studie, ikke et studium.

Det heter altså (på bokmål): Et studium, studiet, flere studier, de studiene. (eller faktisk også: studia) En studie, studien, flere studier, de studiene.

På nynorsk blir det: Eit studium, studiet, fleire studium, dei studia. Ein studie, studien, fleire studiar, dei studiane.

Mens flertallsformene av studium og studie er like på bokmål, er de altså forskjellige på nynorsk.

Med hilsen fra Trechinsky


Profesjonsstudier (studier av profesjoner) er et såpass stort emne at det med fordel få en egen artikkel. Slik det er nå kommer man inn på denne artikkelen når man søker på "profesjonsstudier" og det er rett og slett ikke riktig. --Sabinitus