Diskusjon:Prest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Her står det veldig mye om "prest" og veldig lite om rolle, teologi eller funksjonen en prest har i Den norske kirka. Foreslår å utvide den med luthersk ordinasjonsteologi, oppgaver, stillingstyper, utdannelseskrav osv under en egen overskrift "Prester i Den norske kirke".

Mendicant 31. mar 2006 kl.11:51 (UTC)

Flott om du gjør det; vi trenger flere bidragsytere som kan skrive om Den norske kirke. Jeg fjernet kategorien du la inn, ettersom den allerede er plassert i Kategori:Kirkelige titler; det er bare helt unntaksvis at artikler legges i både over- og underordnet kategori. Det er mulig at den bør flyttes til den nyopprettede Kategori:Kirkelige stillinger, men samtidig blir det noe snevert ettersom langt fra alle kirker oppfatter presteembetet som en stilling som sådan. Cnyborg 31. mar 2006 kl.12:11 (UTC)

Kvinnelige og homofile prester i Den norske kirke[rediger kilde]

Etter min mening hører ikke disse avsnittene inn i denne artikkelen, de er dessuten svært korte. Dersom prestetjeneste for kvinner og for homofile nevnes bør det være på generelt grunnlag, med en redegjøring over hvilke kirker som godtar/avviser kvinners og/eller homofiles prestetjeneste. Selv om vi er en norskspråklig encyklopedi, og majoriteten av de som har norsk som førstespråk tilhører den norske kirke, bør det som hører spesifikt under dnk omtales der og ikke i en artikkel handler om «prest» generelt, i forskjellige kirker og religioner. FinnR 21. mar 2007 kl. 21:27 (CET)

Jeg forsøkte også å legge inn en artikkel i kategorien den norske kirke, men det ble automatisk strøket. Der hører tydeligvis kun artikler om organisasjonen dnk. Men under bispedømmer tror jeg det kan være plass til å legge inn de ulike synspunktene og de viktigste sakene. --SOA 21. mar 2007 kl. 21:45 (CET)
Det er nettopp lagt inn lenker i den norske kirke#kontroversielle saker, eventuelle nye, større artikler kan legges inn der. Ellers er det plass for korte redegjørelser under f.eks. den norske kirke#prest, der står nå f.eks. dnk sitt offisielle syn som er at menn og kvinner har lik rett til prestetjeneste. Dersom du ikke har sterke motforestillinger foreslår jeg at vi fjerner de dnk tilknyttede avsnittene her. MVH FinnR 21. mar 2007 kl. 21:59 (CET)
Jeg synes informasjonen om det lutherske synet på presteembetet kan utvides, men at spesifikke avsnitt om kvinnelige prester og homofile prester bør fjernes. Dette hører med til de enkelte kirkesamfunns helhetssyn på presteembetet, og skal det tas opp løsrevet fra det bør det være i egne, mer omfattende artikler. Jeg vil også minne om at overskrifter av typen «x i Norge» ikke er ensbetydende med «X i Den norske kirke»~, og de fleste andre kirkesamfunn, enten det er protestantiske frikirker eller andre, har et avvikende syn fra Dnk uten at de er mindre norske av den grunn. Cnyborg 22. mar 2007 kl. 00:43 (CET)
Så ikke på overskriftene, men det er et viktig poeng Cnyborg har der. Uansett favner denne artikkelen videre enn Norge (og kristendommen), dersom noen vil opprette en artikkel om kvinners prestetjeneste i forskjellige trossamfunn ville det være fint, men ikke i denne artikkelen.
Jeg tolker ellers cnyborgs innlegg som støtte til å fjerne avsnittene, og vil gjøre det dersom ingen tar til motmæle.FinnR 22. mar 2007 kl. 01:07 (CET)

Ekstra punktum[rediger kilde]

orden. . Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.86.215.93 (diskusjon · bidrag) 4. okt. 2014 kl. 18:55‎ (Husk å signere dine innlegg!)

OK, jeg har fjernet et punktum. --Chameleon (diskusjon) 4. okt. 2014 kl. 19:05 (CEST)