Diskusjon:Popquiz

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mange program som heter Popquiz eller er en popquiz[rediger kilde]

Det eldste programmet som heter Pop-quiz jeg finner i Bokhylla (nb.no) ble sendt av Danmarks Radio fra 1975 og et stykke utover. BBC har også et forsprang på NRK med sitt w:en:Pop Quiz. Flere lokalradioer har sendt popquiz og det har vært arrangert flere popquiz samt at det har eksistert en popquiz-klubb. NRK sine forskjellige program skal nok skrives fra hverandre her er antagelig en 3-4 program som har vært en popquiz eller hett Popquiz, men ikke samme type popquiz.
- Stemmer det at NRK lukter på å patentere/varemerkeregistrere ordet popquiz kan de muligens bli like skuffet som Maarud Potetgull ble. Potetgull hadde Maarud varemerkeregistrert, men vedtaket ble ugyldiggjort siden det var et vanlig ord før Maarud registrerte varemerket. Hvis noen knyttet til NRK tror de kan etablere et monopol på ordet popquiz på Wikipedia så tror jeg de har bomma ganske mye. Det er litt for mange som har vært ute før dem og det er litt seint å protestere flere 10-år etter at noen andre brukte ordet.
- Her tror jeg hele Popquiz-artikkelen bør omskrives og inkludere alle de forskjellige popquiz-programmene som kan dokumenteres nevnes i kronologisk rekkefølge. Hvor mye som skrives må jo da avhenge av hvor mye stoff som kan finnes. Noen av popquiz-programmene finnes det en del stoff om andre vet vi at har eksistert siden de er nevnt i et radio/TV-program. Der hvor det finnes godt med stoff kan det jo etterhvert lages utdypende artikler. w:en:Pop Quiz har jo egen artikkel på engelsk WP og kan vel godt få en tvilling på norsk. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 10. apr. 2019 kl. 21:20 (CEST)[svar]

NRKs anke ble avvist av patentstyre.--Ezzex (diskusjon) 10. apr. 2019 kl. 22:05 (CEST)[svar]