Diskusjon:Politiske farger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg er usikker på om det er hensiktsmessig å opprettholde listen over partipolitisk fargebruk i alle de ulike land. Den vil være svært vanskelig å holde ajour.--Trygve N. (diskusjon) 20. mai 2013 kl. 23:07 (CEST)

Du har selvsagt rett. Artikkelen «politiske farger» er kopiert/oversatt fra særlig svensk wikipedia. Men slike problemer kan lett løses ved å forklare dette i klartekst, for eksempel med en seksjonsoverskrift formulert som «Eksempler på politiske farger i ulike land». Deretter kan vi skrive «Oversikten viser et utvalg av politiske partier i forskjellige land og symbolfarger som partiene har brukt eller fortsatt bruker. Lista er ikke fullstendig.» Noe sånt? ;-) Wolfmann (diskusjon) 20. mai 2013 kl. 23:30 (CEST)

"Grønn" politikk i Den nordiske motstandsbevegelsen?[rediger kilde]

I teksten står det "Grønt er naturens farge [...]. Forskjellige politiske og sosiale bevegelser tok i løpet av 1970-årene grønt som symbol for bevegelsens politiske mål. I Norge gjelder det blant annet for [...] Den nordiske motstandsbevegelsen." Er det noen som kan forklare i hvilken måte DNM har noen form for grønn politikk? Det eneste som kommer i nærheten er at deres "sentrale tema er å akseptere naturens lover", som jeg ikke tror er helt det samme... --Pbb (diskusjon) 8. nov. 2019 kl. 12:21 (CET)