Hopp til innhold

Diskusjon:Poker/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er ikke hjerter i Royal Street Flush verdt mest?

[rediger kilde]

"De ulike sortene (spar (♠), hjerter (♥), ruter (♦), kløver (♣)) vurderes likt i ellers like hender, f.eks. er en Straight Flush i ruter med 10 på topp like mye verdt som en Straight Flush i spar med 10 på topp."

Dette står å lese i artikkelen, men er ikke unntaket hvis en spiller har Royal Street Flush med hjerteess på topp? Er ikke dette toppen av alle kombinasjoner?

Jeg har lurt på det samme selv, noen mener hjerter, mens noen mener spar. Ezzex 13. mai 2009 kl. 20:04 (CEST)[svar]
Jeg har alltid trodd at fargene rangeres på samme måte som i Bridge, dvs spar høyest foran hjerter, ruter og kløver, men det er flere måter å spille på. Men fargerangering er i såfall absolutt siste utvei for å skille hvis alt ellers er likt. Steinhj 9. jan.2010.

Det bør vel tas med at en kan spille med 1 eller 2 jokere i kortstokken. Jokeren kan i spillet gis verdi som et hvilket som helst kort. Men en hånd med joker(e) rangeres som dårligere enn en uten hvis ellers likt. Ved bruk av jokere opererer noen med 5 like (4 "ordentlige" like + en joker) som aller beste hånd - bedre en Royal straight flush. Steinhj 9. jan.2010.

Ess i straight

[rediger kilde]

Det bør vel også tas med at essene i straight kan telle både som laveste og høyeste kort. Både 10-Kn-D-K-A og A-2-3-4-5 er godkjent straight. Men når alt annet enn straight skal rangeres er essene høyeste kort. Steinhj 9. jan.2010.

Vedding i poker?

[rediger kilde]

Det må absolutt ikke veddes i poker, jeg synes ikke vi skal si det i artikkelen. Det er det eneste, ellers er det (sikkert, vet ikke) grei. Fiks innledningen! Marcus 5. sep 2006 kl. 13:31 (UTC)

Målet i et pokerspill er ikke å få den beste hånda, men å vinne potten. For å bygge en pott må man jo by, syne og/eller høyne. Dette er "vedding". Om man bruker penger eller fyrstikker har ikke noe å si for spillets gang, men det må være enheter av et slag som man forsøker å vinne. Brus 8. sep 2006 kl. 18:52 (UTC)

Enig med Brus, uten vedding (dvs å velge om man skal trekke seg, se eller høyne), gjelder det bare å få den beste hånda. Da er det like intelligent som å få det høyeste terningkastet i tvungen yatzy. Mulig det finnes andre spill som bruker pokerhender, men der det ikke er vedding, men synes ikke det trenger å komme med i denne diskusjonen Toadstool 7. des 2006 kl. 01:12 (CET)

Noen bør fylle ut pokerhendene med sjansetabeller, inklusive odds mot å få det siste kortet til en straight. Det har gått mange kroner ut på sprukne flusher pga. håp i stedet for statistikk. (Men ikke spør meg, jeg tapte mine siste USD i tjueett allerede i 1965. Siden har jeg holdt meg til klespoker, men det er ikke så gøy etterhvert.)( ;-)--Bjørn som tegner 4. feb 2007 kl. 23:22 (CET)

Er poker en sport? Pokerspillere er kategorisert sammen med andre sportsutøvere? --Helland 12. des 2006 kl. 22:57 (CET)

Kommer vel i samme kategori som sjakk og bridge? Toadstool 14. des 2006 kl. 00:32 (CET)

Det var det jeg hadde tenkt og si også. Nå er pokerspillere kategorisert som sportsutøvere. Babaroga 14. des 2006 kl. 09:02 (CET)