Diskusjon:Pastor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg ser denne artikkelen omdirigerer søkerordet "forstander" til "pastor". Dette er meget uheldig fordi det skaper inntrykk av at en forstander også må være en pastor. Etter Lov om trudomssamfunn etc. registeres alle trossamfunn med forstander. Det betyr at også ikke-kristne trossamfunn har registrerte forstandere, som f.eks. hos Buddhistforbundet. Jeg tviler sterkt på at buddhistene setter særlig pris på at deres forstander-tittel skal omtales som pastortittel. Her er det altså noe veldig viktig som bør endres. Selv aner jeg ikke hvordan man endrer omdirigeringer. Håper at noen kan se på saken og sørge for at uttrykket "forstander" får sin egen artikkel. Omdirigeringen bør i alle fall absolutt fjernes. Jeg minner også om at en forstander på et f.eks. barnehjem er noe helt annet enn en pastor eller annen forstander i et trossamfunn. Unitarknut 11. mar 2009 kl. 15:10 (CET)

Kanskje Forstander kunne bli en pekerside omtrent som en:Principal? Jeg vet ikke selv nok om hvilke betydninger som passer under betegnelsen forstander til at jeg vil lage en slik side selv. Wikijens 11. mar 2009 kl. 15:44 (CET)
Jeg opprettet Forstander, det er en betimelig innvending fra Knut. Nå dekker artikkelen kun forstander i forhold til lov om trudomssamfunn og ymist anna, muligens bør det flyttes litt rundt på ting så det kommer en artikkel om den verdslige forstandertittelen også, og det er rom for masse forbedringer, men med dette er i hvert fall uheldige formuleringer i forhold til ikke-kristne fjernet. Cnyborg 11. mar 2009 kl. 18:34 (CET)
Bra tenkt og bra jobbet. Fant noen lenker jeg har rettet opp. Halvard 12. mar 2009 kl. 00:45 (CET)