Diskusjon:Passiv røyking

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne siden skal handle om FAKTA og ikke POLITIKK. Det har ikke per dags dato ikke blitt slått fast at passiv røyking uten TVIL er helseskadelig. Røykeloven i Norge og andre land handler om å FOREBYGGE, eventuelle skader av noe som kanskje er farlig. Problemet er at det vet vi ikke. arnkristen - 28.01.2011

Problemet her er at en hvilken som helst metode for å måle eventuelle skader ikke vil kunne gi annet enn sannsynligheter, inntil virkningsmekanismene er fullstendig kartlagt. Graden av sannsynlighet synes å synke med avstand til det som ryker, slik at vi får en skala fra «til visshet grensende» og ned mot «relativt sannsynlig». Heissenbergs usikkerhet vil alltid ligge under - her i form av anekdotiske unntak som «oldefar ble hundreogett år, og røkte fra han var 14 før han falt og brakk nakken». Røyking ser ut til å gi helsekonsekvenser (til visshet grensende sannsynlighet) på lengre sikt for en høy prosent av de som røker. Passiv røyking synes å gi samme, men på lavere risikonivå. Dette går det an å skrive om, men jeg er enig i at de absolutte uttrykkene bør unngåes. (Jeg røker selv, og merker godt - nå, etter snart 50 år - at det burde jeg ikke begynt med). Bjørn som tegner 28. jan 2011 kl. 11:13 (CET)

Dette er et nettleksikon, og et leksikon skal omhandle fakta som fakta og antagelser er ikke fakta og skal(/bør) ikke beskrives som det. Så lenge det ikke er blitt fastslått uten tvil at passiv røyking er helseskadelig, så kan man ikke skrive det som fakta. I Norge og andre land har politikerne tatt på seg å begrense passiv røyking med det formål å forebygge noe som kanskje er farlig, og det er en politisk avgjørelse. Kristen Arnesen 10. mar 2011 kl. 07:21 (CET)

Spredning av diskusjon[rediger kilde]

De siste redigeringene dine i Passiv røyking-artikkelen, Ezzex er et forsøk på en spredning av diskusjonen fra Diskusjon:Røyking (nytelsesmiddel). Vær vennlig å diskuter deg ferdig der før du egenhendig legger til kontroversielle redigeringer av samme kaliber her. --Karlh1802 (diskusjon) 3. des. 2013 kl. 23:58 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Passiv røyking. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2018 kl. 13:03 (CEST)[svar]