Diskusjon:Paparazzi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Paparazzi er egentlig flertallsform[1] og artikkelen bør derfor flyttes til paparazzo. Noen innvendinger på dette? Det bør også opprettes omdirigering fra snikfotograf. Mvh Tpb 22. jan 2009 kl. 15:16 (CET)

Unødvendig? Artikkelen viser til det, og den mest brukte formen på norsk er paparazzifotograf, som altså singler en ut av en gruppe. Ikke alle snikfotografer er paparazzifotograf - noen knipser under skjørt, eller i prøverom for klær osv uavhengig av kjendisstatus Dermed er P en spesialvariant av S, ikke omvendt.Bjørn som tegner 22. jan 2009 kl. 16:37 (CET)
Muligens unødvendig, det viktigste er at artikkelen ligger på riktig oppføringsnavn. Jeg ser ikke helt hvorfor artikkelen skal stå under «feil» navn, uavhengig av hvor ofte denne feiltakelsen benyttes. Mener du at artikkelen bør flyttes til paparazzifotograf? Jeg er for øvrig enig i at en paparazzo er en snikfotograf, men ikke nødvendigvis omvendt. Mvh Tpb 22. jan 2009 kl. 18:22 (CET)
Jeg synes det ikke virker særlig gjennomtenkt det spraakraadet kom med - paparazzoer er verken fugl eller norsk. Det er «knåtadepartementalsk» for mitt øre, og trolig laget for anledningen. Her er nok ett av de tilfellene der en etterhvert kommer til å finne ut at liv og lære spriker, og at vi igjen ser at iørefallenhet er det som blir stående. Jeg vet vi har flere slike underligheter i språket vårt, som er blitt motstrebende akseptert fordi det ikke var mulig å demme opp for feil bruk. Men vi skal vel ikke gå foran med noe slett eksempel, så bare husk å legge igjen et redirect hvis du flytter. Der er en del der ute som er vant med paparazzi som entall norsk, og få som kan nok italiensk til å vite noe om det. Bjørn som tegner 22. jan 2009 kl. 20:52 (CET)
Da sier vi det sånn. Jeg har ingen sterke meninger fra eller til, men synes at «tvilstilfeller» som dette har godt av en liten diskusjon. Jeg er for øvrig helt enig i at paparazzi er den klart mest brukte entallsformen i Norge. Mvh Tpb 22. jan 2009 kl. 21:13 (CET)

Ikke lyst til å si hva jeg mener om saken, men paparazzo er det eneste som står i denne ordboken: [2] Bgagaga 30. des 2009 kl. 14:55 (CET)