Diskusjon:Palestina (område)/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flytteforslag[rediger kilde]

I tråd med diskusjonen på WP:Tinget, er artikkelen foreslått flyttet. Det samme gjelder saken Staten Palestina. Siden det dreier seg om to flytteoperasjoner i sammenheng, bør en evt. diskusjon finne sted her. Asav (diskusjon) 9. des 2012 kl. 14:22 (CET)

Med fare for å gjenta meg selv tar jeg med spørsmålet mitt fra Tinget hit: jeg lurer litt på i hvilken grad Staten Palestina representerer hele «Palestina» (det man kanskje kunne kalle «nasjonen»). Staten Palestina er jo en PLO-oppfinnelse, så vet noen om den har noen innflytelse/rolle på den Hamas-kontrollerte Gazastripen? Vil en palestiner i Gaza identifisere seg med den? Jeg vet ikke, men jeg synes det er et relevant spørsmål. – Danmichaelo (δ) 9. des 2012 kl. 19:36 (CET)
På «bakken» vil nok ikke dette få noen videre innvirkning på kort sikt; det er jo heller ikke alle palestinere som støtter denne statsdannelsen nå. Ringvirkningene ligger nok heller på det internasjonale/folkerettslige plan, om Palestina f.eks. gjør bruk av sin adgang til rettslige institusjoner. Nå er jo Hamas dalt betydelig i popularitet de senere årene også (selv om man har presentert de siste hendelsene som en triumf), så det er vel vanskelig å lodde folkeopinionen. (Mitt høyst private inntrykk er at folk først og fremst ønsker seg tre ting: Fred, mindre korrupsjon og en fremtid for den unge generasjonen). Asav (diskusjon) 9. des 2012 kl. 23:52 (CET)

Jeg mener at informasjonen på Staten Palestina bør flyttes hit, og at den informasjon som nå ligger her flyttes til egen artikkel som jeg foreslo kan hete Palestia (historisk område). Når folk søker på Palestina forventer de å komme til staten/landet Palestina - og det har blitt gjentatt mange ganger at artikler skal/bør ligge under den tittel folk flest forventer å finne den på. Denne statsdannelsen er nå også offisielt omtalt som Palestina.--Ezzex (diskusjon) 9. des 2012 kl. 21:57 (CET)

Enig med Ezzex, det blir nok mest ryddig, og mest i tråd med hvordan andre områder blir behandlet på wikipedia. Petter Bøckman (diskusjon) 9. des 2012 kl. 23:06 (CET)
Flytt til Palestina (Stat). TorbjørnS (ʦ) 13. des 2012 kl. 23:52 (CET)