Diskusjon:Otternes

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kan {{Språkvask}} fjernes? ϑ Marcus (Simpsons) 27. okt 2006 kl. 10:00 (UTC)

Vask og vask, fru Blom[rediger kilde]

Denne merkelappen har hengt på artikkelen siden 14. september, uten at undertegnede har helt skjønt hvorfor. Nå skjønner jeg det. Teksten "Otternes har spor av bosetting fra ca. 300 e. Kr. De eldste bygningene Guttormstova og Eilertstova ble oppført ca. 1700" er blitt rettet til "Otternes har spor av bosetting fra ca. 300 e. Kr. og de eldste bygningene Guttormstova og Eilertstova ble oppført omtrent ved år 1700." Her er to setninger hektet sammen til en ved hjelp av "og". I min tid drev norsklærerne klappjakt på og-setninger i stilebøkene. Det kunne vanke både fy i ansiktet, smekk på fingrene og reduserte karakterer der slike fantes. Videre er "ca. 1700" endret til "omtrent ved år 1700".

Jeg skjønner at dette er et velment og prisverdig forsøk på å bli kvitt en, etter mitt syn helt unødvendig merkelapp. Men kunne vi ikke etter dette kvantespranet i hevningen av artikkelens språklige standard omsider fjerne denne merkelappen? (Jeg vil forresten minne om at et kvantesprang er et svært lite sprang).

I dette tilfelle er merkelappen, om mulig, enda dummere enn teksten. --Frode Inge Helland 1. nov 2006 kl. 19:45 (UTC)

Kategori:Museer i Norge[rediger kilde]

Det skurrer litt når Otternes, Ytste Skotet m. fl. blir satt i bås med Nasjonalmuseet, Munchmuseet, Lepramuseet og andre. Stadig flere gårder og tun blir vernet, overtatt av det offentlige, gjort om til stiftelser ell. Felles for dem er at de får en hel del andre tilleggsfunksjoner enn tradisjonelle museer, og ofte en annen rolle og lokal status. Der burde vært en tilleggskategori som traff dette bedre. Dette er bevart gårdskultur med sterke lokale særpreg. Selv har jeg ikke klart å komme på en god ide, uten at det behøver bety noe som helst. Har noen et godt forslag? --Frode Inge Helland 1. nov 2006 kl. 20:00 (UTC)

Den står i Kategori:Museer i Norge fordi vi ennå ikke har opprettet alle fylkeskategoriene, slik som Kategori:Museer i Sogn og Fjordane. Men når det er på plass, vil hovedkategorien bli tømt for alt annet enn Grytviken og museer som ligger i flere fylker, eller hur? En annen sak er at vi mangler litt i kategoristrukturen for kulturvernarbeid. Hva er riktig kategori for Else Rønnevig og Guttorm Rogdaberg? --MHaugen 1. nov 2006 kl. 23:48 (UTC)
Hva med "vernete gårdsanlegg og tun" som underkategori. Jeg synes fremdeles at "Naturhistoriske samlinger", "Teknisk museum" og andre institusjonsmuseer, inklusive bygdemuseer hvor bygningene er tilflyttet kommer i en litt annen gate enn disse vernete gårdsanleggene som er bevart intakte på stedet. De har egentlig har en helt annen rolle i det å holde tradisjonene levende. Kanskje kunne man bruke kategorien "Kulturvernere" ell. i det eksemplet du nevner. --Frode Inge Helland 2. nov 2006 kl. 09:43 (UTC)
Tror kanskje vi skal bruke et videre begrep enn gårdsanlegg og tun, for å favne om flere typer kulturminnevern. Vi har jo både kirker, broer og kraftstasjoner. Hva med Kategori:Vernede bygninger og anlegg? Jeg er uansett glad du tar tak i dette. --MHaugen 2. nov 2006 kl. 22:51 (UTC)
Helt ok, men kunne det ikke være greit å ha vernede gårder og tun som underkategori? --Frode Inge Helland 7. nov 2006 kl. 23:30 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Otternes. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jun. 2023 kl. 22:10 (CEST)[svar]