Diskusjon:Osterøy (øy)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Innlandsøy[rediger kilde]

Trenger referanse for påstanden om at Osterøy er Nord-Europas nest største innlandsøy. Milhouse 27. apr 2009 kl. 12:22 (CEST)

Jeg tror faktisk påstanden var «største» i min folkeskolegeografibok omlag 1950 + . Siden der nå er dukket opp flere øyer i havet, er jeg enig med siste innlegger. (hvor ligger den største nå?) Bjørn som tegner 27. apr 2009 kl. 12:35 (CEST)
Det er kanskje også nødvendig å skille mellom ferskvannsøy og saltvannsøy Milhouse 27. apr 2009 kl. 15:49 (CEST)
Innlandsøyer er i ferskvann. Osterøy er kanhende i brakkvann, men det er nå det jeg vil kalle sjø uansett. Jeg vil tro Finland kan vise til vel så store øyer som er ordentlige innlandsøyer (ref [1]). Myten om Osterøy som nord-Europas største innlandsøy bør vi ikke formidle her, kanskje snarere avlive. Mange har omtalt f.eks et festningsanlegg i Hordaland som nord-Europas største, uten at det har rot i virkeligheten - jeg vil tro like eksempler finnes mange mange steder i Norge. En har en tendens til å ville fremheve sine egne steder og områder best mulig for å tiltrekke besøkende, jeg vil tro Osterøy-myten er en av disse. At Osterøy dog er en spesiell øy mtp. omringelsen av fjorder, høye fjell osv. kan man godt formidle, men å dra klassikeren med nord-Europas [sett inn ønsket egenskap og beskrivelse] bør vi holde oss unna.
Sindre Skrede 4. mai 2009 kl. 23:00 (CEST)[svar]
Det er vel rimelig å fremheve spesielle egenskaper ved geografiske steder uten at man skal bli anklaget for "å ville fremheve sine egne steder og områder best mulig for å tiltrekke besøkende". Det vil i så fall ramme mange rangeringer veldig hardt. Dersom påstanden kan Osterøys størrelse kan dokumenteres, er dette greit. Dersom den ikke kan dokumenteres, er det riktig å ikke framheve dette. Milhouse 6. mai 2009 kl. 11:44 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Osterøy (øy). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jan. 2022 kl. 01:27 (CET)[svar]