Diskusjon:Oskorei

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Etter mitt syn burde oppslaget være Oskorei (evt. bedre i bestemt form: oskoreia?) og ikke det romantiske uttrykket Åsgårdsrei, slik vi finner det i J.S. Welhavens dikt. Den ville jakt tilhører den kontinentaleuropeiske kulturtradisjon og følget består ingen steder av Åsgårds norrøne guder, men av mytologiske skikkelser. I norsk tradisjon er det gjerne hevdet at Sigurd Fåvnesbane er den som rider først i følget.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Erik Henning Edvardsen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Oppslaget ligger nå på noe som er hevdet å være en eldre form av navnet. Det gjør at vi ikke lengre følger dagligtale. Noen med bakgrunn i faget bør vurdere hvorvidt dette er fornuftig da artikkelen ikke lengre vil få treff på det mest opplagte søkeordet. — Jeblad 30. jul 2007 kl. 23:31 (CEST)

Nei, det er jo motsatt Oskorei eller Oskoreia er det moderne uttrykket. Asgaardsreiden eller Aasgaardsreien er det gamle romantiske uttrykket som ble brukt fra 1840-årene og videre dengang en trodde følget skulle ha bestått av gamle, glemte norrøne guder. Dette er altså feil. Det er folketrosvetter og sagnhelter (såkalte urolig døde sjeler) som rir i følget.

Ditt andre argument er imidlertid alvorligere. Dersom du mener siden ikke vil motta treff med endringen som er gjort må det finnes en løsning på problemet. Går det an å legge inn en føring slik at folk som søker på åsgårdsrei kommer til oskorei uansett? Erik Henning Edvardsen.

De som søker i Wikipedia vil komme frem. De som søker på andre søkemotorer vil finne at artikkelen ranker dårlig på søk på «Åsgårdsrei». — Jeblad 31. jul 2007 kl. 23:20 (CEST)