Diskusjon:Oscar for beste kinematografi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kinematografi ?[rediger kilde]

Burde ikke denne ligge under 'Oscar for beste foto'? Er 'kinematografi' et ord på norsk? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Gertanis (diskusjon · bidrag) 29. jun. 2017 kl. 17:41‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Wikipedia bruker kinematografi. Se også: [1][2] Det begynner nok å bli et gammelt uttrykk, men så vidt jeg vet brukes det fremdeles. // Mvh Torfilm (diskusjon) 16. jul. 2017 kl. 23:37 (CEST)
Ordet Kinematografi finnes ikke i bokmålsordboka; det kan være grunn til å flytte begge artiklene. mvh --M O Haugen (diskusjon) 22. jul. 2017 kl. 15:54 (CEST)
Det at et ord ikke står i Bokmålsordboka, kan ikke brukes som et argument for at det ikke er i bruk i norsk. Bokmålsordboka er en liten ordbok som bare inneholder det mest sentrale norske ordforrådet. Går man i mer omfattende ordbøker, som Stor norsk ordbok eller Riksmålsordboken, finner man «kinematografi». Det er altså et ord som er i bruk i norsk. Om artikkelen bør hete det, avhenger imidlertid også av hvorvidt det er i bruk om denne prisen i norske tekster, og om publikum vil forvente å finne den annetsteds, jf. Wikipedias navnepolitikk. Semikolon (diskusjon) 26. jul. 2017 kl. 13:01 (CEST)
Jeg finner bare 17 treff på "oscar for beste kinematografi", hvorav de fleste er blogginnlegg eller cachés av vår artikkel. Derimot får jeg over 400 treff på "oscar for beste foto".
Det er godt mulig at man har brukt 'kinematografi' tidligere (må ikke forveksles med 'kinematograf' i.e. stedet for fremvisning) – men da i mye bredere forstand, dvs. alt, hva der angaar tilveiebringelse og fremstilling av levende billeder. Denne Oscar-prisen blir svjv utdelt for én bestemt teknisk prestasjon av en kameramann for én film. Gertanis (diskusjon) 26. jul. 2017 kl. 18:30 (CEST)
I Retriever får jeg ni treff på «Oscar for beste kinematografi», samtlige fra 2013 og senere. Publikasjonene er FilmMagasinet, Kinomagasinet, Videomagasinet, Halden Arbeiderblad og VG. Søker vi hakket mer generelt, «beste kinematografi», er antall treff oppe i 231. Treffene er stort sett omtale av filmpriser, ofte Oscar, andre ganger andre, eksempelvis Amandus. Noen ganger er det omtale av priser for musikkvideoer. Alt i alt virker «beste kinomatografi» som en grei tittel i mine øyne, men jeg er ingen fagperson. Semikolon (diskusjon) 27. jul. 2017 kl. 01:10 (CEST)