Diskusjon:Orkestersuiter (Bach)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I denne artikkelen om J.S. Bachs fire orkestersuiter, får fugen i ouverturen betegnelsen "fugato". Jeg har alltid oppfattet "fugato" som en liten fuge. Fugene i ouverturene er alt for gjennomarbeidet til å bli degradert til en gruppe "fugati". Gjennomføringer i T, D, TP og SD er i allefall på plass i ouverture no. 2 i h-moll.

Hvis en stort anlagt fuge i konserterende stil skal betegnes som en fugato, og en fugeeksposisjon på noen få takter også betegnes som en fugato, får begrepet et upraktisk stort anvendelsesområde. Det må være bedre å kalle fugene i ouverturene for fuger i konserterende stil.

Så vidt jeg forstår er hovedkriteriet for en fugato at det er en fuge eller fugelignende parti innskutt i en annen satstype, vanligvis, men ikke nødvendigvis, kort. Se f.eks. her. Snl nevner ikke lengde i det hele. Etter disse definisjonene kan også de mer gjennomarbeidede fugale partiene i Bachs ouverturer kunne kalles fugatoer. Dersom det finnes definisjoner som vektlegger lengde kan jeg være enig i at det er riktigere å kalle dette noe annet enn fugati. --Kaitil (diskusjon) 17. nov 2012 kl. 22:30 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Orkestersuiter (Bach). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. mar. 2023 kl. 18:42 (CET)[svar]