Diskusjon:Oppløyfjorden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hele området heter i dag Salsbruket. Før Salsbrukets tresliperi kom, het stedet Oplø eller Oppløyg og hadde postnummer 7962, i dag, etter fabrikken heter det 7960 Salsbruket.

Man tror navnet Oppløyg kommer fra vikingtida fordi vikingene la båter i opplag der (på Salsbruket altså). Salsbruket er på folkemunne delt opp i tre deler: Bruket - der fabrikken lå, Oppløya - der samvirkelaget ligger og Langnesset - der Oplø skole ligger (litt forvirrende kanskje). Navnet Oppløya er en folkeliggjøring av Oppløyg og har ingenting med øy å gjøre. Det finnes ingen øy i fjorden med det navnet, men det ligger et skjær der som heter Opløskjæret. Vegvesenet kom med et skilt det sto oppløy på men det er nå, etter protester, erstattet med Oplø. Oppløya er muntlig og lokalt og burde ikke bli brukt i Statens kartverk, men de ønsker å ta hensyn til muntlige tradisjoner ved navnefastsettelse. Elva heter således Opløelva- ikke Oppløyelva, fjorden heter Opløfjorden - ikke Oppløyfjorden. Det er ingenting som heter Oppløy, men det er et område der som kalles Oppløya. Samvirkelaget som ligger i Oppløya heter "Opløfjorden Samvirkelag". Magasjukur 17. mai 2010 kl. 15:46 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oppløyfjorden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. mar. 2023 kl. 15:55 (CET)[svar]