Diskusjon:Olaf Solstrand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Crystal Clear app access.png Personen som omtales i artikkelen, er bidragsyter på Wikipedia på bokmål og riksmål.

Vedkommende er kjent som: Olaf Solstrand og 193.217.16.154

Arkiv
Arkiv

Arkiv

Endringsønsker[rediger kilde]

Denne artikkelen irriterer vettet av meg. Helst skulle jeg ha sett den slettet, men det har jeg forsøkt å foreslå tidligere uten hell. Alternativt skulle jeg gjerne ha redigert den slik at det som står der er ørlitegrann leksikalsk, men jeg kan ikke gjøre det heller, fordi jeg selvfølgelig har en interessekonflikt (ja, jeg har tatt meg noen friheter på det området tidligere for å rette faktafeil o.l., men det har føltes like crappy hver gang, for det er jo egentlig ikke lov å redigere artikler om seg selv i det hele tatt). Er det noen som helst som kunne tenke seg å forbarme seg og redigere litt i denne artikkelen for meg (eventuelt åpne en ny slettediskusjon)?

Første setning ser ut som om noen prøver å sette verdensrekord i lenking. Er det virkelig nødvendig å nevne tre kommuner i en kort setning og presisere hvilket fylke ett av de ligger i? Teller man med at ordet "norsk" lenker til artikkelen om Norge er det FEM stedsnavn bare i denne setningen. Jeg nekter å tro at alt det er interessant.

Resten av første avsnitt er forsåvidt korrekt, men jeg opplever det som særdeles lite informativt. Hva betyr det egentlig at jeg "har skrevet Disney-tegneserier for Egmont siden 2001"? Er det snakk om en historie i tiåret eller en historie i uka? Er jeg fast ansatt eller frilanser? Artikkelen sier ingenting om omfang, utbredelse eller noe som helst som kan sette den setningen i kontekst. Og når det gjelder neste setning, synes jeg den ser svært malplassert ut - den er forsåvidt riktig, men hvorfor i alle dager står det så mye informasjon her om den første historien jeg skrev og null informasjon om de femti neste?

Neste avsnitt ser ut som en reklameplakat, teksten føles som om noen har klippet og limt den fra mitt markedsføringsmateriell (og jeg mener å huske at da denne teksten ble lagt til, var den enda mer blomstrende og svevende i språket). Det kan umulig ha leksikalsk interesse at jeg opprettet et bitte lite nettsted på midten av 00-tallet. Kan nevne at det på ett tidspunkt også ble opprettet en egen artikkel om Nettserier.no på Wikipedia, og denne ble slettet (Wikipedia:Sletting/Slettet/Desember_2006#Nettserier.no). Da burde etter min mening dette avsnittet ha vært slettet også.

Neste avsnitt omtaler en pris jeg har fått. Det som ikke står i teksten er at det er snakk om en ubetydelig fillepris, så ubetydelig at om man søker etter "Raptusprisen" i Wikipedia er denne siden eneste treff (OK, det er ett treff til, men i det tilfellet er det snakk om en helt annen pris med et helt annet navn). Prisen er så obskur at denne linja også med fordel kan strykes.

Og det neste avsnittet... Her er det så utrolig mye å ta tak i. Jeg mener å huske at denne setningen oppstod fordi Bruker:Jeblad oppdaget bloggen min, fant noe han likte og tenkte "Kult, dette må inn i Wikipedia". Men ... For det første er denne løsrevne setningen det eneste stedet i artikkelen det nevnes at jeg i det hele tatt har skrevet bøker. Dette kommer helt ut av det blå. Jeg er tegneserieforfatter, så nevnes det noe annet tegneserierelatert jeg har gjort, og så kommer plutselig "Solstrands siste ungdomsbok". Hva, har jeg skrevet bøker? Bøker som er interessante nok til å nevnes i Wikipedia? Hvorfor er jeg ikke da oppført som forfatter i første setning, hvorfor finnes det ingen bibliografi her? Svaret på det er selvfølgelig at dette ikke er interessant nok til å nevnes i Wikipedia. Det er snakk om en egenpublisert bok, utgitt i et svært lite opplag (papirboka solgte et tosifret antall og e-boka enda mindre), og når det står at det er min siste ungdomsbok, kunne det like godt ha stått at det er min eneste ungdomsbok (det er også min eneste skjønnlitterære bok punktum). Jeg har skrevet tweets med flere lesere enn denne boka. Dessuten er den oppgitte boktittelen feil (undertittelen mangler), og boka er i samme setning omtalt som en "novelle" (!).

Når det gjelder eksterne lenker: Jeg orker ikke å søke det opp nå, men jeg vet at jeg har lest en regel på Wikipedia om at det ikke skal lenkes til personlige blogger. Jeg har derfor tidligere slettet en lenke til min personlige blogg fra denne siden. Men nå har noen pokkermeg lagt den inn igjen! Forresten ser jeg ikke nytteverdien i de eksterne lenkene til Andeby Online eller Nettserier.no heller.

Det irriterer meg grenseløst at jeg ikke har anledning til å redigere denne siden selv. Skjønner godt at det må være sånn, men så lenge jeg er så obskur og uinteressant som jeg er, er det jo ingen andre enn meg som har noen interesse av å vedlikeholde denne siden heller ... og det er et av hovedargumentene mine for at hele siden burde ha vært slettet.

Men om noen kunne tenke seg å rydde opp litt i denne teksten hadde jeg satt ufattelig stor pris på det. Olaf Solstrand (diskusjon) 11. nov. 2015 kl. 18:43 (CET)

Har snakket med User:Jeblad om dette på Twitter nå, og fikk den tilbakemeldingen at på norsk Wikipedia er det akseptert praksis å redigere artikler med interessekonflikt så lenge man holder seg på et saklig nivå og bruker kilder. Har derfor tatt sjansen på å redigere teksten selv. Olaf Solstrand (diskusjon) 11. nov. 2015 kl. 20:12 (CET)
Liker tankegangen din. Hadde gjerne sett at du var normalen her, og ikke «gjør det selv»-varianten. 213.236.222.243 11. nov. 2015 kl. 20:22 (CET)