Diskusjon:Oksehai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

OkseHODEhai - BullHead eller Horn - Sharks - er en liten gruppe haier med familienavnet Heterodontiformes. Omfatter blandt annet Heterodontus Galeatus - Heterodontus Portusjacksoni - Heterodontus Zebra. Den mest kjente er Portusjacksoni eller Port Jackson Hai. Disse haiene har en pigg foran hver ryggfinne. De er relativt harmløse, men biter hvis de blir provosert. Port Jackson Hai blir opp til 1,65 meter lang.

Derimot er Carcharihnus Leucas - Bull Shark - eller Oksehai - regnet som den farligste haien, ved siden av Tigerhai og Hvithai. Den er slett ikke den eneste haien som kan leve i ferskvann. Blandt de større haien er Ganges Hai og Pondicherry Hai også kjent for denne egenskapen. Hovedårsaken til at Oksehai er regnet som den farligste haien er at den trives nær land, i grunne, grumsete vann og i elver. Den vil der komme i nær kontakt med mennesker. Carcharadon carcharias - Hvithai - tilhører, så vidt jeg vet, det vi kaller for Makrellhaier - og er nært beslektet med Håbrand og Laksehai.

Den hai-arten som har forårsaket flest dødsfall, er antagelig Carcharinus Longimanus - Oceanic Whitetip Shark - Hvittipp Hai (ikke det samme som Whitetip ReefShark). Man antar at denne haien er ansvarlig for store antall dødsfall ved skibsulykker på åpent hav.

TAB Dette usignerte innlegget ble skrevet av Divemanager (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

NYTTIG LINK[rediger kilde]

http://www.elasmo-research.org/education/shark_profiles/heterodontiformes.htm

Dette usignerte innlegget ble skrevet av Divemanager (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Port Jackson Hai[rediger kilde]

Dette usignerte innlegget ble skrevet av Divemanager (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)