Diskusjon:Nyveiv/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Noen har gjort en imponerende jobb[rediger kilde]

... med denne artikkelen, men i forbifarten har det blitt borte et poeng som jeg synes er relevant: Ordet "nyveiv" brukes ikke mer. Det var en ganske klønete omskrivning av "New Wave", ordet gikk fort ut av bruk, siden det virket ufrivillig komisk. I dag snakker man heller om "post-punk". Juryen 5. mar 2007 kl. 21:07 (CET)

At det er komisk og ikke brukes lenger er sikkert din personlige mening, men det gjør ikke din personlige mening til sannhet.--Finn Bjørklid (diskusjon) 14. jul. 2017 kl. 09:59 (CEST)[svar]

Æfrlig talt[rediger kilde]

ingen kjenner dette under det tåpelige begrepet Nyveiv. Alle kjenner det under betegnelsen New Wave--Ezzex 15. mar 2007 kl. 22:21 (CET)

Da har du tydeligvis aldri lest Nye Takter, som konsekvent brukte denne betegnelsen. Et Google-søk gir over tusen treff, blant annet til flere avisartikler og Eggum & cos pop- og rockleksikon. New wave var/er et internasjonalt begrep som omfatter en rekke artister fra rundt 1980, nyveiv er betegnelsen på de norske bandene fra denne bølgen. Dette kommer også frem i artikkelen om New Wave.--Pungmose 17. jan 2008 kl. 18:30 (CET)