Diskusjon:Norges skoger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Store endringer[rediger kilde]

Det blir nevnt i artikkelen at det har vært store endringer i forhold til hva slags skog som har vært vanlig i Norge. Det hadde vært fint om det ble utdypt hva denne endringen har innebåret; for eksempel i forhold til før og etter skogbruket skjøt fart på 15-1600 tallet. Stemmer det at skogen i Norge var mye mer lauvskogbasert tidligere? --Xactnorge 5. des 2010 kl. 19:31 (CET)

Rotsystemer gran/furu[rediger kilde]

Når man ser på rotvelte av gran ser man at rotsystemet er veldig grunt. Rotvelte av furu finnes nesten ikke, dermed mener jeg at den har dypere røtter og ikke er utsatt for rotvelte.

Jeg minnes også vagt å ha sett plansje av rotsystemet til furu og gran som er motsatt av det som er beskrevet i artikkelen. Bør ikke det forandres slik at det stemmer med virkeligheten? -> Gran = grunne røtte, furu = dypere røtter.

http://www.treteknisk.no/fullstory.aspx?m=696&amid=2807

Zeropiel 18. mai 2008 kl. 11:31 (CEST)[svar]

Jeg la inn lenka som referanse og skrev inn din anførsel i teksten, slik at det nå skulle være samsvar. Med en slik referanse var det lett å forandre teksten, du står fritt til å gjøre det selv om du finner en tilsvarende feil. Takk for at du hjelper med å gjøre wikipedia bedre. Mvh --Harald Haugland 18. mai 2008 kl. 12:02 (CEST)[svar]

Hærverk?[rediger kilde]

Hvorfor fikk denne artikkelen plutselig masse nynorske ord?

http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Norges_skoger&action=historysubmit&diff=6322647&oldid=6164222

Alle endringer gjort av denne brukeren er av samme type: http://no.wikipedia.org/wiki/Spesial:Bidrag/88.91.14.163

Keanu 28. nov 2009 kl. 00:39 (CET)


Utbredelse av treslag?[rediger kilde]

Er det noen som har de nødvendige kunnskaper til å gi en forklaring (evt. en tydeligere forklaring, hvis det er noe i artikkelen jeg ikke har forstått) på hvorfor kyststrøkene i Norge vanligvis har lite barskog? Hvorfor er det for eksempel tett barskog i indre Troms, men stort sett bare bjørk (og heller ikke den i form av særlig tettvokst skog) i Tromsøområdet? Jeg undres særlig fordi bartrær, for å videreføre det nevnte eksempelet, vokser der de plantes også i Tromsøområdet, men ikke ser ut til å spre seg naturlig. Herunaut 16. nov 2011 kl. 14:53 (CET)