Diskusjon:Nils Klims reise til den underjordiske verden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvis romanen var skrevet på latin hadde den kanskje også en latinsk tittel? --Finn Bjørklid 2. mar 2006 kl.18:28 (UTC)

Ja, det stemmer. Men den finner du i infoboksen under den norske tittelen. --Basto 4. mar 2006 kl.21:08 (UTC)

Sjanger[rediger kilde]

Hvorfor kalle det en science-fiction roman. Dette er jo en utopisk roman. Det finnes svært lite eller nesten ingen teknologielementer i denne romanen. Se selv på Wikipedias egen definisjon av Science-Fiction. Sjangerplasseringen er derfor feil. Jarle Sandanger Dette usignerte innlegget ble skrevet av 109.70.82.50 (diskusjon · bidrag) 12. jan 2012 kl. 08:53 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Tja. Holberg brukte nok mange færre teknologiske elementer enn f.eks. Verne gjorde, men husk at vitenskap er mye mer enn teknologi. «Klim» er naturhistoriker og gjør en speleologisk ekskursjon som «går bananas». Jeg kan derfor ikke uforbeholdent være med på at dette ikke er sci-fi, skjønt i en noe vid forstand. - Soulkeeper 12. jan 2012 kl. 12:37 (CET)
Den er «av mange regnet som» er en grei beskrivelse, men boken er vel i like stor grad en samling satiriske utopier, og må gjerne kategoriseres også som slike. En del av de beste scifi-romanene har sterke elementer av sosilalpsykologiske analyser fremfor hi-tech-beskrivelser, noe som gjør dem til større litteratur - og noen forfattere balanserer i grenselandet mellom sjangrene til stor fortrydelse for senere systempuritanere. Både «Brave new World» og «1984» har teknologiske fremtidselementer nok til en dobbeltkategorisering, f.eks. Scifi-dystopier er heller ingen mangelvare. --Bjørn som tegner 12. jan 2012 kl. 13:04 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Nils Klims reise til den underjordiske verden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2017 kl. 20:32 (CEST)[svar]